​800 Öğrenci Eşya Yardımıyla Sevindi

3-10-2016

800 Öğrenci Eşya Yardımıyla Sevindi

Belediye Başkanı Cahan:  "Kentimizde güç şartlarda öğrenimlerini sürdüren üniversite öğrencilerine destek olmak, gönül köprüsü kurmak amacıyla başlattığımız proje kapsamında 2 yılda 800 öğrenci evine binlerce eşya ulaştırdık"

Uşak Belediyesi, kentte öğrenimlerini sürdüren üniversite öğrencilerine ücretsiz ev eşyası ulaştırıyor.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eşya temin etmek amacıyla "Bir evi de sen donat" projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

Kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerinden gelen talepler doğrultusunda projeyi başlattıklarını ifade eden Cahan, projenin kısa sürede hayırseverlerden büyük destek gördüğünü dile getirdi.

Öğrencilerin sosyal medya üzerinden ya da belediyeye gelerek eşya talebi için bireysel başvuruda bulunduğunu belirten Cahan, "Kentimizde üniversite öğrencisi sayısı arttıkça beraberinde bazı sorunlar ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesiydi. Bir kaç yıl içinde kent merkezinde binlerce öğrenci evi oluştu, ekonomik durumu zayıf olan öğrenciler ev eşyası bulma konusunda zorlanıyordu. Biz de hayırsever hemşehrilerimizin desteği ile üniversite öğrencilerine yönelik eşya kampanyası başlattık" dedi.

800 öğrenci evine eşya ulaştırıldı

Hayırsever halk ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri arasında köprü kurduklarını kaydeden Cahan, şöyle konuştu:

"Kentimizde güç şartlarda öğrenimlerini sürdüren üniversite öğrencilerine destek olmak, gönül köprüsü kurmak amacıyla başlattığımız proje kapsamında 2 yılda 800 öğrenci evine binlerce eşya ulaştırdık. Belediye ekiplerimiz, hayırseverlerden topladığı ikinci el kullanılabilir tüm ev eşyalarını bakımdan geçirdikten sonra öğrenci evlerine teslim ediyor. Genellikle buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak, ocak, mutfak malzemesi halı gibi eşya talepleri geliyor. Proje ile hem ekonomik kaynakları verimli kullanmış, hem de kulanılabilir ikinci eşyaları değerlendirmiş oluyoruz. Ayrıca kent merkezinde üniversite öğrencilerinin kıyafetlerini ücretsiz olarak yıkayabilmeleri için öğrenci çamaşırhanesi açtık. Tüm üniversite öğrencilerine sesleniyorum, her türlü ihtiyaçlarınızı çözmek için belediyeye müracaat edebilirsiniz. Elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya devam edeceğiz, sizler bizlere emanetsiniz."

Öğrenci evlerini ziyaret ediyor

Proje kapsamında Gülistan Sitesi'nde eşya yardımı yapılan bir öğrenci evini de ziyaret eden Cahan, şu ana kadar yaklaşık 100 öğrenci evine gittiğini, onlarla sohbet edip taleplerini dinlediğini ifade etti.

Öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Cahan, projeye sahip çıkanlara teşekkür etti.

Eşya yardımı yapılan evde yaşayan Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü son sınıf öğrencisi Ali Can Çakır, bir ay önce 4 arkadaşıyla ev kiraladıklarını, eşya alamadıkları için belediyeye müracaat ettiklerini, belediye ekiplerinin kendilerine koltuk takımı, buzdolobı, çamaşır makinesi, yatak, perde, halı başta olmak üzere tüm ev eşyalarını temin ettiğini söyledi.

Aynı evde kalan Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi Türkmenistan uyruklu Tahirbek Jumanazarov ise eşya yardımında bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

HABER; FOTOĞRAF VE VİDEO ANADOLU AJANSI'NA AİTTİR

Son Düzenlemeler: 03 Ekim, 2016
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA Kadriye Sevindik GENÇ KUŞAK'TAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ANLAMLI JEST Fatma Sevindik Öğrencilerin İlk Dersi Başkan Çakın'dan UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ UŞAK BELEDİYESİ VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA UŞAK BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROJE ''MEMLEKETİM UŞAK KART''
uşak belediyesi nurullah cahan sosyal yardım işleri 800 öğrenci eşya yardımı