Başkan Cahan'dan Ciride Destek Sözü

7-04-2014

Başkan Cahan’dan Ciride Destek Sözü

Uşak Üniversitesi Cirit Topluluğu Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. Uşak Üniversitesi Cirit Topluluğu Başkanı Enes Cengiz ve topluluk üyelerinin katıldığı ziyarette kentte atlı sporlar ve ciridin geliştirilmesi konuşuldu. Uşak Belediyesi olarak kentin kültürüne sahip çıkmayı kendilerine bir borç saydıklarını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu bağlamda cirit kültürünün de kendileri için değerli olduğunu vurguladı. Ciridin Uşak’ta çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Cahan, " İlimizde cirit çok değerli kültür donelerimizin başında geliyor. Öyle ki geçmişten bugüne kadar devam eden bu kültür ilimizin sembol değerlerinden birisidir. Türkiye’de cirit denilince akla gelen ilk kentlerden birisi Uşak’tır. Durum böyle olunca bizlerde ciridin ve atlı sporların en iyi yerlere gelmesini hedeflemekteyiz. Üniversite öğrencilerimizin bu çabasını takdir etmekle birlikte açmayı planladığımız cirit sahamız ile örnek olacağız” dedi. Uşak’ta cirit kültürüne öğrenciler olarak sahip çıkmak için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini bildiren Uşak Üniversitesi Cirit Topluluğu Başkanı Enes Cengiz, belediyenin konumu ile ciridi değerli kılacağına işaret etti. Bugüne kadar cirit için belediye ile güzel bir işbirliği sağladıklarını ileten Cengiz,” Bundan sonra da Başkanımız Nurullah Cahan ile cirit ile ilgili projelerimize can vermeyi düşünüyoruz. Kendilerinin cirit ve atlı sporlar ile ilgili projelerini biliyoruz. Bizde projelerde yerimizi alarak destek vermek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Ciridin destekçisiyiz

Uşak’ta cirit ile ilgili çalışmaları en uç noktaya getirmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Cirit geçmişten günümüze gelen ilimizin en önemli değerleri arasında yerini almıştır. Öyle ki bu kültür kuşaktan kuşağa yayılmalı düşüncesi içindeyiz. Asırlarca yaşamasını hedeflediğimiz bu kültür gelecek nesillerin geçmişten aldığı en büyük miraslardan birisi olacaktır. Türkiye’de cirit ve atlar denilince akla ilk gelen kentimiz olmaktadır. Biz bu durumu daha da ileri götürmek için çaba vermekteyiz. Bu nedenle birçok projemizin içince cirit ile ilgili projemiz de vardır. İlimize yakışan bir cirit sahasını kazandırmak niyetindeyiz. Yeni cirit sahamız her yönü ile modern ve alanında en iyisi olacak. Biz cirit için verilen emeklerin de çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle öğrencilerimizin bu kültüre sahip çıkması ayrı bir değere sahiptir. Bu nedenle üniversite ile işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Belediye ile işbirliği

Uşak Üniversite öğrencilerinin cirit konusunda hassas bir çalışma içinde olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Cirit Topluluğu Başkanı Enes Cengiz, " Biz üniversite öğrencileri olarak Uşak’a geldiğimizde kentin kültürünü de tanımaya gayret ediyoruz. Bu konuda en önemli değerlerden birisi olan cirit bizler için önemli bir noktada oldu. Uşak’a gelen öğrencilerin ciride olan ilgisi daha da yaygınlaşması ve ülke çapında sevilmesi için bir aracı olmaktadır. Bu nedenle üniversitemizde ciridin yaygınlaşması hedefimizdir. Bizler bugüne kadar belediyemiz ile güzel bir işbirliği yaptık. Bundan sonra da yeni başkanımız Nurullah Cahan ile bu işbirliğine devam edeceğiz. Kendisinin cirit ile ilgili projelerini biliyoruz. Projelerini de değerli buluyoruz. Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından topluluk üyeleri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a sembolik olarak at biblosu hediye etti.

5.0
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA