Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan Avukatlar Günü Mesajı

5-04-2014

Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan Avukatlar Günü Mesajı

Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan Avukatlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Avukatların hukukun olmazsa olmazı olduğu belirtilen açıklama şu şekilde devam etti: " Çağdaş ülkelerde hukuk her zaman en üst sıralarda önem derecesine sahip olan bir kavram olmuştur. Hukukun olmadığı yerlerde her zaman kaoslar yaşanmış ve adalet doğru bir şekilde tecelli etmemiştir. Bütün gerçek demokrasilerde ise kişinin kendini savunma hakkı sonuna kadar verilmiş ve yargılamalar bu şekilde yapılmıştır. Bu durum anayasal düzenlemeler ile de koruma altına alınmıştır. Kişinin kendini savunma hakkında şüphesiz avukatların önemli rolü söz konusudur. Kanunun en düzgün şekilde işlemesi ve hakların korunmasında avukatlık mesleği can siparene şekilde çalışmaktadır. Bugün ülkemizde avukatlık mesleğini yapan meslektaşlarımız ise fedakarca çalışmalarına devam etmektedir. Hukukun olduğu her yerde avukatlık şüphesiz çok önemli bir noktada olmaya devam edecektir. Bu düşünceler ile başta ilimizde mesleğini sürdüren meslektaşlarımızın, daha sonra ülkemizde ve dünyada mesleği icra eden meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum”

Son Düzenlemeler: 05 Nisan, 2014
İlgili İçerikler: Hesna Öğünür Nurullah Berber 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Güneli Köyünden, Nurullah Ateş 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı