Cahan, "Bayanlarımız artık hak ettiği yerde"

26-12-2014

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet veren, el emeği göz nuru ürünlerini satan bayanların satış noktalarının hazır olduğunu ve yakında hizmete başlayacağını belirtti. Emekçi kadınları ziyaret eden Başkan Nurullah Cahan, çalışmalar hakkındaki son durum ve emekçi kadınların beklentileri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette yeni yerlerinden memnun olduklarını bildiren emekçi bayanlar, daha sağlıklı bir ortamda olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattılar. Belediyenin kentteki bütün gereksinimlere duyarlı bir yönetim tarzında olduğunu aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Belediyemiz çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. İnanıyoruz ki bu çalışmalar ile birlikte ilimiz kazanacak ve değişim kentimizi mutlu edecek. Bugün yine kentimizin beklentilerinden hareketle yaptığımız çalışmanın somut getirilerini almanın heyecanını yaşıyoruz. Emekçi kadınlarımız bizden istedikleri yeni yerlerine yaptığımız çalışmalar ile kavuştu” dedi.

Yaptıkları ziyarette el emeği göz nuru ürünlerini satan bayanların şartlarından dolayı kendilerine dua ettiğinin altını çizen Başkan Cahan, kendileri için en büyük güzelliğin edilen dualar olduğuna dikkat çekti. Yeni satış noktalarının olumsuz hava koşullarında satışa imkan tanıyacak özellikte olduğuna vurgu yapan Cahan, "Bayanlarımız evlerine ekonomik bir katkı sağlamak adına önemli bir işi yapmaktadırlar. Emeklerine ise ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın yoğun talebi söz konusudur. Özellikle soğuk kış aylarında kadınlarımız ve müşterileri sıkıntılar yaşıyordu. Yaptığımız çalışma bu durumun önüne geçti” ifadesini kullandı.

Beklentileri karşılıyoruz

Uşak’ın sorunlarını bildiklerini ve çözüm ürettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Göreve talip olmamızın akabinde yoğun bir tempo ile çalışmalarımıza başladık. Kazandığımız belediye seçimlerinin ardından tempomuzu azaltmayarak vatandaşlarımız ile sürekli iç içe olduk. Sorunları ve beklentileri ise vatandaşlarımız ile sürekli istişareler gerçekleştirerek çözüyoruz. Bugüne kadar bu düşünceden hareketle birçok sorunu çözdük. Vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde özellikle el emeği göz nuru ürünlerini satan kadınlarımızın talebi vardı. Bu talep için de adımlar atarak konuyu neticelendirdik” dedi.

Hak ettiği yerde olacak

Uşak’ta son yıllarda el emeği göz nuru eşyaların Cumhuriyet Meydanı’nda satıldığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Biz kadınlarımızın emeğine önem veren ve onların istihdama katkı sağlaması için elinden geleni yapan bir anlayış içindeyiz. Bu nedenle hedeflerimize paralel olarak kadınlarımızın her daim yanındayız. El emeği göz nuru eserlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlayan bayanlarımız da gündemimizde her zaman var oldu. Onların yaptıkları işin zorluğunu biliyorduk. Bayanlarımızın olumsuz hava koşullarında satış yapmasına kayıtsız kalamazdık. Biz kendilerine bu konuyu 2015 yılına girmeden önce bitireceğimizi taahhüt etmiştik. Şimdi bu konuda verdiğimiz sözü gerçekleştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Son Düzenlemeler: 29 Aralk, 2014
İlgili İçerikler: En İyi Proje Artık Uşak'ta UŞAK KAHVECİLER ESNAF ODASI'NIN ORGANİZE ETTİĞİ BULUŞMADA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA Uşak'ın vitrini artık pırıl pırıl TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET