Cahan, "Kent Konseyi ile Daha Etkin Çalışacağız"

16-04-2014

Cahan, "Kent Konseyi ile Daha Etkin Çalışacağız”

Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Kent Konseyi’ne bağlı çalışan kulüpler ve temsilcileri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ziyaret etti. Ziyarette kent konseyi ile birlikte belediyenin ortak çalışmaları konuşuldu. Ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte ortak aklın yürütülmesi ile sorunların çözümünü planlarken, bu bağlamda en önemli vazifelerden birisinin de Kent Konseyi’ne düştüğünü anlattı. Kent Konseyi’nin bir nevi belediyenin danışma meclisi olduğunu dile getiren Başkan Cahan,” İlimizde çok katılımlı bir düşünce ile sorunların çözümü için çaba veriyoruz. Bu nedenle yoğun bir şekilde ziyaretleri kabul ediyoruz. Ortak aklın en iyi şekilde yürütüldüğü kuruluşlardan birisi de Kent Konseyi’dir. Konseyin çalışmalarını bugüne kadar olumlu olduğunu gördük. Bundan sonra daha aktif olarak çalışma sergileyeceğiz” dedi. Uşak’ta Kent Konseyi ile belediyenin organik ve güçlü bir bağının olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ise, kentin sorunlarında konsey olarak aktif bir çalışma sergileyeceklerine dikkat çekti. Konseyin katılım itibari ile birçok farklı sivil toplum kuruluşu ve kurumu içinde barındırdığının altını çizen Aydın, " Konseyimiz çok katılımlı ve demokrasinin yerel anlamda en güzel işlediği kuruluşların başında yer almaktadır. Bu hali ile kent sorunlarına çok iyi vakıf bir çalışma temposuna sahibiz. Biz bundan sonra konsey olarak aktif çalışmamızı belediye ile daha iyi entegre edeceğiz ve kentimizin en güzel şehirler arasında yerini alması için hedeflerimizde ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi’ni önemsiyoruz

Kent Konseylerinin belediyelerin işleyişindeki değerinden bahseden Başkan Nurullah Cahan, " Belediyelerin kentin sorunları çözmesinde başından bu yana çok katılımın olmasını hedeflerimize koyduk. Bu kapsamda içinde herkesin olduğu bir yönetim için çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm bu çalışmaların yanında bizim istediğimiz tam olarak net yansıtan bir çalışma grubu söz konusudur. Ülkemizde hemen hemen bütün kentlerde bulunan kent konseyleri tam da dediğimiz gibi bir işleyişi yürütmektedir. Çünkü her görüşün içinde olduğu konseyler kentin güzelleşmesinde bir nevi danışma meclisi gibidir. Biz bu vasıta ile kent konseyimiz ile daha aktif bir çalışma içinde olacağız. Kentimizin cazibe merkezi olması için konseyimizin fikirlerine başvuracağız” dedi.

Sorunların çözümüne destek

Kent konseylerin demokrasinin tam anlamı ile yürütüldüğü önemli kuruluşlar olduğuna vurgu yapan Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, kentin sorunlarında da konsey olarak etkili olmak için çaba verdiklerini ifade etti. Uşak Belediyesi ile Kent Konseyi’nin aktif bir çalışma içinde olacağını ileten Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: " Kent Konseyleri şüphesiz yerel yönetimlerin kenti yönetmesinde önemli bir noktada bulunmaktadır. Tam anlamı ile görevlerini yürüten kent konseyleri kentlerin sosyal, kültürel ve fiziki gelişiminde etkilidir. İlimizde de konseyimiz bugüne kadar kent yaşamına dahil ne varsa çözüm önerileri sunmuş bir konseydir. Bundan sonra da bu vasfımız artarak devam edecektir. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ile de bu bağlamda aktif bir çalışma sergileyeceğiz. İlimizin her yönü ile yaşanabilir olması için çözüm önerilerimiz sunacağız. Diğer yandan bize bağlı çalışan gruplarımızın da daha aktif olmasını sağlayacağız.”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI Uşak Belediyesi Bir Tesiste Daha Temel Attı UŞAK BELEDİYESİ BİR PROJENİN DAHA TEMELİNİ ATTI UŞAK BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDI UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI