Cahan" Tarihimiz ve kültürümüz ile marka olacağız"

1938
23-10-2014

Cahan” Tarihimiz ve kültürümüz ile marka olacağız”

Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısı Uşak Belediyesi encümen toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da katılım sağlarken kurul üyelerine belediyenin tarihi ve kültürel projeler anlatıldı. Belediyenin kentin tarihine ve kültürel yapısına sahip çıkan bir anlayışta olduğunu ifade eden Başkan Cahan, doğru projeler ile Uşak’ın tarihi konusunda örnek şehirler arasında yerini alacağını belirtti. Belediyenin ilgili birikimleri ile kültürel ve tarihi yapıların projelendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cahan, " İlimizin gelişimi için her anlamı ile dört koldan proje yapmaktayız. Bütün projelerimizin can bulması adına ne gerekiyorsa hazırlamaktayız. Çalışmaların arasında ise kültürel ve tarihi dokunun canlanması önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle kültürün ve tarihin var olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi. Projeleri Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na da doğru bir şekilde anlattıklarına dikkat çeken Cahan, yakın zamanda alınan olumlu kararlar ile yeni projelerin başlayacağını müjdeledi. Projelerin vatandaşların kullanımına açılacak şekilde planlandığını bildiren Başkan Cahan, " Biz bütün projelerimizin vatandaşlarımızın kullanımına uygun olmasını istiyoruz. Bu nedenle tarihi ve kültürel yapılarımız üzerinde yapılan çalışmalar vatandaş odaklı ve vatandaşların kullandığı çalışmalar olacaktır. En başından beri koyduğumuz marka olma hedefinde kültürel ve tarihi yapının ayaklanması ile de marka olacağımızı şimdiden belirtmek isterim” diye konuştu.

Hedefimiz tarihin ve kültürün canlanması

Uşak’ın kültürel yapısı ile kalkınacağını ve ilerleyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimiz giderek kendi kabuğunu kıran ve gelişimini son hızı ile sürdüren bir şehirdir. Biz de belediye olarak bu konuda önemli bir noktada bulunmaktayız. Amacımız ilimizin yaşanabilir bir kent olmasıdır. Bugün yaşanabilir ve marka olmuş kentlerde ön plana çıkan konulardan birisi de şüphesiz tarihlerine ve kültürüne sahip çıkmaları yer almaktadır. Biz de başından bu yana tarihimiz ve kültürümüz adına ciddi çalışmalar yapmaktayız. Yakın bir zamanda yaptığımız çalışmaların ise meyvelerini alacağımız biliyoruz. Bugün Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na da yapacağımız çalışmaları anlattık. Onlar da bizim çalışmalarımızı takdir ile karşıladılar. Kurulumuzun onayı ile yeni projelerin vücut bulmaya başlayacağını şimdiden müjdelemek isterim. Belediyemiz tarihi ve kültürü ile de marka bir şehir olacaktır” dedi.

İlgili İçerikler: Bakan Eroğlu: Uşak marka bir şehir haline geldi "Marka Şehir İçin Çalışmalar Yoğunlaşacak" ​Cirit Sporunu Marka Yapacağız Çayzade ismi marka olacak Cahan, "Termalde marka olmak hedefimiz" Uşak kültürel mirası ile de marka olacak Cahan, " Tarhanamız da markalaşacak" Temizlikte de marka kent olacağız