Cahan, " Uşak'ın sel ve taşkın sorunu kalmayacak"

9-09-2014

Cahan, " Uşak’ın sel ve taşkın sorunu kalmayacak”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile bir toplantı yaparak Uşak’ın sorunları, beklentileri, yapılacak projeleri ve çözüm önerileri konularını konuştu. Toplantının ana maddeleri ise aşırı yağışlarda sel olan noktaların son durumu ve yapılacak çalışmalar, Uşak’ın içme suyunun durumu ve geleceği oldu. Ayrıca kentte yapılacak yolların hangi aşamada olduğu ve Uşak Belediyesi’nin bütün projeleri masaya yatırıldı. Kentin sorunları ve beklentilerini belediyenin yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sorunların çözümlenmesi için birimlere talimat verdi. Uşak Belediyesi’nin şehrin ihtiyaçlarını bildiğini vurgulayan Başkan Cahan, " Göreve gelmemizin akabinde hemen çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların somut haline gelmesi adına Ankara’yı ikinci evimiz yaptık. Bunun yanında kentimizin ihtiyaçlarını da sürekli gözlemledik ve dinledik. Kısa sürede eksiklikleri tespit ederek önceliklerimizi belirledik. Bu konuda lokomotif görev üstlenecek Fen İşleri Müdürlüğümüz ile toplantılarımız sorunlara çözümünde etkin olacak” dedi. Toplantıda alt yapıdan üst yapıya kadar birçok konuyu irdelediklerinin altını çizen Başkan Cahan, ekiplerin ise çalışmalara an itibari ile başladığına dikkat çekti. Uşak’ta bazı ciddi problemlerin var olduğunu bildiklerini ileten Cahan,” Geçtiğimiz haftalarda ilimizde aşırı yağmurların neler yapacağını görmüş olduk. Maalesef bugüne kadar bu konuda ciddi adımlar atılmamış. Bunun sonucunda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu konu artık Uşak gündeminden çıkmalıdır diye düşünüyoruz. Alt yapıları tekrar gözden geçirerek sonuca ulaşmayı planlıyoruz. Öte yandan gelecekte su problemi ile karşılaşmamak adına ne gerekiyorsa önceliklerimizin arasında olacak. Bu konuda da kalıcı çözümler üreteceğiz. İlimiz özverili çalışmalar ile istediğimiz düzeye gelecek” şeklinde konuştu.

Sorunsuz ve mutlu bir kent

Uşak’ın sorunları bitmiş ve mutlu bir kent olmasını hedeflediklerini bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak her yönü ile gelişmiş mutlu olmayı hak eden bir kent. Kentin içinde yaşayan herkes istediği gibi şehre kavuşmalıdır. Biz belediye olarak bu konuda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. İlimizin gelişmesi adına projelerimizin hayat bulması için ne gerekiyorsa gece gündüz demeden çalışıyoruz. Projelerimizin vücut bulmasını istememizin yanında ilimizin sorunlarının da sonsuza dek konuşulmaması için gayret gösteriyoruz. Görevde olduğumuz süre içinde ne gibi sıkıntılarımızın olduğunu irdeledik ve inceledik. Bugün ilgili birimlerimiz ile yaptığımız toplantıda da konuları konuştuk. Geçtiğimiz günlerde ve aylarda ilimizde yaşanan aşırı yağışların bazı bölgelerde bıraktığı olumsuz izleri gördük. Maalesef bazı bölgelerimiz sel ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda evlerde ve işyerlerinde su baskınları olabiliyor. Geçmiş yıllarda sorunun çözümü adına bir şey yapılmamış. Taşkına neden olabilecek kanallar ile ilgili bir çalışma yapılmamış. Kanalların bakımı da söz konusu olmamış. Bu nedenle aşırı yağışlarda ilimiz artık büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Biz bu konunun kalıcı olarak Uşak gündeminden çıkmasını istiyoruz. Gerekli talimatları verdik. Ekiplerimiz kalıcı çözüm için hemen çalışmalarına başlayacak. Ayrıca gelecek yıllarda su sorunu ile ilgili kentimizde bir şey konuşulmasın diye barajlarımızın ve sularımızın son durumuna baktık. İnanıyoruz ki çalışmalar ile ilimiz asla bu tür bir sıkıntı yaşamayacak” dedi.

Kentin bütün sorunlarını çözeceğiz

Uşak’ın gördükleri ve aldıkları bütün sorunlarını çözeceklerini ifade eden Başkan Cahan, " Uşak’ta birçok noktada hem şahsımız hem de yönetimimiz vatandaşları ile iç içedir. Biz bu görüşmelerimizde gördüğümüz bütün sorunları da titizlik ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer yandan belediyemizin projelerinin hayat bulması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bundan sonra bu tür toplantılarımız daha çok olacak. Uşak’ın sorunu olmayan bir kent olasıya kadar tempomuzu azaltmayarak hedeflerimize varacağız” dedi.

SEL FOTOĞRAFLARINDA İHA'DAN FAYDALANILMIŞTIR

İlgili İçerikler: Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden, Mehmet Taşkın Karbasan Köyünden, İsmail Taşkın Hamide Taşkın Sarayaltı Mahallesi Sakinlerinden, Yaşar Taşkın Halime Taşkın 9 Nolu İmar Uygulama Bölgesi'nin Sorunu Çözüldü Taşkın Çetin Pakize Taşkın Yaşar Taşkın Alaeddin Taşkın