Engelleri Aşan Bir Belediye Olacağız

29-04-2014

Engelleri Aşan Bir Belediye Olacağız

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın engeller konusunda örnek kentler arasında yerini alacağını söyledi. Belediye olarak bütün projeler için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Cahan, projelere engelli dostu çalışmalar olacağını aktardı. Kentte her yerde engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak işlere imza atacaklarını dile getiren Cahan, " İlimizin her köşesinde güzel planlarımız var. Biz mutlu şehir olma hedefi ile çıktığımız yolda mutlak sureti ile herkesin mutlu olmasını hedeflemekteyiz. Bu nedene önceliklerimizin arasında her zaman engellilerimiz olacaktır. Engellilerin mutlu olmadığı bir kentin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini biliyoruz” dedi. Modern kentlerin engelli dostu projeler ile hatırlanacağını aktaran Başkan Nurullah Cahan, Uşak’ın bu bağlamda engelli projelerinde üst seviyelerde olacağına dikkat çekti. Bu konuda ilgili sivil toplum kuruluşları ile sürekli istişare içinde olacaklarını ileten Cahan, " Biz konu ile ilgili olarak sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimizi yapacağız. Onların da kentte engellerin aşılması adına taleplerini değerlendireceğiz. Bu sayede en iyi şekilde yol alacağız. Vatandaşlarımız da gördükleri aksaklıklar konusunda bizlerin kapısını çalarsa elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Engelsiz bir Uşak en büyük hededimiz” şeklinde konuştu.

Kentte engellilerin sorunu kalmamalı

Uşak’ın her noktasında engellilerin sorununun kalmamasının en büyük istekleri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde her yönü ile engellerin aşılması ön önemli görevlerimiz arasında yerini almıştır. Engellerin aşılması adına belediyeciliğin bütün imkanlarının ise kullanılması gerekmektedir. Unutmamalı ki hepimiz belki de hayata engelli olarak gelebilir; ya da engelli olabilirdik. Empati kurarak baktığımızda engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar en tabi ve mutlak görevimizdir. Bu nedenle bizde hemen çalışmalarımıza başlayacağız. Öncelikli olarak kendi projelerimizde engelliler ile dost uygulamalar yapacağız. Bütün projelerimize engelli dostu uygulamalara imza atacağız. Bunun yanında kentimizin bütün her yerinde engellilerin rahatça hayatlarını sürdürebileceği ve istedikleri yerlere gidebileceği çalışmalar yapacağız. Çağdaş kentlerin bu bilinç ile çalıştığını bilen bir belediye olarak hedeflerimizde emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları da bizlere talep ve eksiklikler hususunda istedikleri zaman gelebilirler. Kentte engellerin aşılmasın adına ortak akılda buluşmaya daima hazırız” dedi.

İlgili İçerikler: Hasan Kara 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Hasan Ali Özbilen 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı Hasan Hüseyin Türe 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı