Kent Tarihi Müzesi Binleri Ağırladı

9-06-2014

Kent Tarihi Müzesi Binleri Ağırladı

Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi kentin kültürünü yaşatmak ve yaymak adına misyonunu yerine getirmeye devam ediyor. Duyarlı vatandaşların bağışlarını hala kabul eden müzede, ziyaret sayıları ise günden güne artıyor. Her gün kente gelen ziyaretçilerin ve öğrencilerin ziyaret akınına uğrayan müze kısa sürede binlerce kişiyi ağırladı. Açılışından bu yana 18 bin 200 ziyaretçinin geldiği müzede son bir ayda ise 3 bin 100 kişi Uşak kültürünü Kent Tarihi Müzesi’nde inceledi. Müzeye gelenler ise kent kültürünü görmelerinden ve öğrenmelerinden dolayı mutlu olarak ayrılıyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Tarihi Müzesi’nin ziyaretçi sayılarının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Uşak’ın kültürünün merkezi haline gelen binada yaşanan hassasiyetin sevindirici olduğuna dikkat çeken Cahan, " İlimiz kültürü ve tarihi bakımından önemli illerden birisidir. Hala bugüne değin yaşayan kültür ve tarih mirasımız bizler için de daima değerli olmuştur. Biz bu mirasımızı gelecek kuşakların da bilmesi ve asırlarca yaşatmak için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızın müzemize ziyaretleri de bizleri kültürümüzün yaşaması açısından mutlu kılıyor” dedi. Uşak’ta yaşayan herkesin müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini hatırlatan Cahan, özellikle ailelere bu konuda önemli vazifelerin düştüğünü belirtti. Müzede eserler konusunda zenginlik olduğunu ve bu zenginliklerin günden güne arttığını aktaran Cahan,” Müzemiz her anlamı ile dört dörtlük bir envantere sahiptir. Her eşyasında bir anlam bulunan müzemizde gerek bağışçılarımız gerekse personelimiz ciddi bir gayret sergilemektedir. Bu nedenle özellikle yeni neslin ziyaretlerinde geçmişinden çok şey bulacaklar. Ayrıca çocuklarımız nasıl yaşadığını da en güzel şekilde öğrenecektir” ifadesini kullandı.

Misyonunu yerine getiriyor

Uşak Belediyesi’nin her anlamda geçmişini ve kültürünü yaşatmak adına çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Belediyede göreve başlamamızdan çok kısa bir süre geçmesine rağmen var gücümüz çalışmalarımız devam ediyor. Bizim önem verdiğimiz çalışmaların başında kültürümüzün yaşatılması da yer almaktadır. Belediyemiz her zaman geçmişini önemseyen ve bu uğurda ciddi çalışma yapan bir belediyedir. Belediyemiz bünyesinde bulunan Kent Tarihi Müzemiz de bu bakımdan kültürün yaşatılması için önemli bir yerdedir. Bizi son zamanlarda müzemizde yaşanan gelişmeler sevindirmektedir. Müzemize vatandaşlarımız ve eğitimcilerimiz ziyaret ederek yeni nesillere geçmişimizi öğretmektedirler. Artık yeni nesil de geçmişini bilen bir nesil olarak hayatlarına devam etmekle birlikte kendilerinden sonra gelen kuşağa da bu bayrağı taşımaktadır. Son zamanlarda gerek öğrencilerimizin ziyaretleri, gerekse vatandaşlarımızın ve kent dışından gelen misafirlerimizin ziyaretleri ile binlerce ziyaret gerçekleşmiştir. Bu bizim kültür ve tarihe sahip çıkma bakımından geleceğe güvenle bakmamıza neden olmaktadır. Müzemiz de gelişimini günden güne devam ettirmektedir. İnanıyoruz ki kısa zamanda müzemiz Türkiye’nin örnek müzeleri arasında yerini alacaktır. Ayrıca müzemize bağışta bulunmak için hala duyarlı vatandaşlarımız gelmektedir. Biz bu nedenle de sevinçliyiz” dedi.

İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı!