Öğrencilerden Anlamlı Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

2078
29-04-2014

Öğrencilerden Anlamlı Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

İmam Hatip Ortaokulu’nun Kutlu Doğum Haftası’na ithafen düzenlediği geceye yoğun katılım sağlandı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci, veliler ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte alemlere rahmet olarak gelen Hz Muhammed (SAV) nin doğumunun 1443. Yıl dönümü nedeniyle ilahiler ve şiirler okundu. Programa katılan izleyecilerin duygulu anlar yaşandığı gözlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, böyle bir programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Anlam dolu etkinliğin minikler açısından da önemli olduğunu dile getiren Başkan Cahan, " Sevgili Peygamberimiz, hayatı ile hepimizin örnek alması gereken yaradanın bize bir hediyesidir. Her yıl İslam alemi bu özel haftayı yakışır bir şekilde kutlamaktadır. İlimizde de anlamına yakışan etkinlikler gerçekleşmektedir. Böyle bir etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Özellikle yeni neslin bu bilinç ile büyümesinin değerli olduğuna dikkat çeken Başkan Cahan, bu bilincin nesilden nesile daha da büyüyerek artacağının altını çizdi. Belediye olarak da Kutlu Doğum Haftası’nı tüm maneviyatı ile güzel bir şekilde yaşadıklarını ileten Cahan, " Belediyemiz bu konuda sorumlu davranarak elinden gelen ne varsa yapmıştır. Sevgili Peygamberimizi ilimizin her tarafında layıkıyla yaşatmıştır. Biz de böyle güzel bir haftanın feyzini ilimize en iyi şekilde yansıtmaktan dolayı gururluyuz” ifadesini kullandı.

Anlamlı bir şekilde kutlandı

Kutlu Doğum Haftası’nın tüm kentte anlamlı bir şekilde kutlandığını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bazı günler ve haftalar vardır ki ne yapsak içini dolduramayız. Ama güzel şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Kutlu Doğum Haftası da böyle özel haftalardan birisidir. Yüce Allah’ımız bu hafta alemlere rahmet olarak Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’yi yollamıştır. Bu hafta ilimizde her anlamı ile güzel bir şekilde kutlanmıştır. Gerek belediyemiz gerekse diğer kurumlarımız haftanın feyzi ile çok özel çalışmalar yapmışladır. Bugün ortaokul öğrencilerimizin gece ile ilgili özel bir çalışmasında bulunuyoruz. Miniklerimizin bu bilinç ile yaptığı etkinlik açıkçası bizleri duygulandırmıştır. İnanıyoruz ki günden güne artan bu bilinç daha iyi noktalara gelecektir. Bu vesile ile bu geceyi yapanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Anlamlı bir şekilde kutlandı

İlgili İçerikler: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Neslihan Kutlu Fikriye Kutluay AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI Nazmiye Kutlu Hasibe Kutluay Yeşildere Köyünden Hasan Kutlu Saadet Kutluyol Mustafa Kutluyol Ali Osman Kutlu