Şehitler için Kur'an Gecesi Düzenlendi

30-08-2014

Şehitler için Kur’an Gecesi Düzenlendi

Uşak Belediyesi düzenlediği Kurtuluş Haftası’nın ilk etkinliğini şehitler için düzenlediği Kur’an ziyafeti ile başlattı. Atapark’ta yapılan etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Dünya Kur’an Okuma Birincisi Yaşar Çuhadar’ın ve hafızların Kur’an’ı yakışır bir şekilde okuduğu geceye Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Kudret Aydın ve protokol üyeleri de katıldı. Gecenin anlamı ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kurtuluş Haftası’na anlamlı bir program ile başladıklarını iletti. Kurtuluş Haftası yapabilmelerinde bile vatan için kanlarını döken şehitlerin önemine dikkat çeken Başkan Cahan, " Bugün ülke topraklarında rahatça yaşayabiliyor isek şüphesiz bunda en büyük pay bugüne kadar vatan için canlarını veren şehitlerimizindir. Belediyemiz her yıl düzenlediği kurtuluş haftasına bu yıl sayelerinde var olduğumuz şehitlerin ruhuna Kur’an okutarak başlattı. Böyle özel bir haftaya bu şekilde bir başlangıç yakışırdı” dedi. Geceye katılan bütün vatandaşların da yapılan programı takdir ile karşıladığını vurgulayan Cahan, bundan sonra aynı maneviyatı her yıl yaşatmak istediklerine dikkat çekti. Şehitlerin maneviyatına çok değer verdiklerini dile getiren Başkan Cahan, " Şehitlerimiz için bizler ne yapsak azdır. Görevde olduğumuz süre içinde şehitlerimizin emanetleri ve maneviyatları için elimizden ne geliyorsa seve seve yaptık. Bu durum bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Gerek şehitlerimizin yakınları, gerekse gazilerimiz daima başımızın tacı olacak” ifadesini kullandı.

Haftanın anlamına uygun

Türkiye’nin bugünlere gelmesinde kanlarını canlarını seve seve veren şehitlere büyük vefa gösterilmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bugün şanlı tarimizin dönüm noktalarından birisini yaşamaktayız. İlimizin de bulunduğu bölgede bundan 92 yıl önce kanla canla büyük bir zafer elde edildi. Ebediyen yaşayacak yurdumuzun işgali için can atan düşmanlar, bu hayallerinin asla gerçekleşmeyeceğini anladı. Biz de kurtuluş haftamızı tüm coşkusu ile yaşamak için güzel bir hafta programı hazırladık. Programımız da her anlamı ile ilimiz coşkuyu yaşayacak. Etkinliklerimize ise bugüne kadar yapılanın dışında daha anlamlı bir şekilde başlamak istedik. Bizlerin bugün rahat yaşamasına neden olan tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an okuma sureti ile hediye vermek için programımız yaptık. Dünya Kur’an okuma yarışması birincimiz Yaşar Çuhadar ve hafızların katılımı ile unutulmaz bir gece düzenledik. Yaptığımız etkinlik katılan herkes tarafından da beğeni kazandı. Bizler şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Bu tür etkinlikler ile üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı düşünceler ile şehit yakınlarına ve gazilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Uşak Banaz Şehitler Mahallesi'nden Ayşe Yüksel UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI