Üniversite ve Kent Merkezi Arası Yaya ve Bisiklet Yolu Yapılacak

5-05-2014

Üniversite ve Kent Merkezi Arası Yaya ve Bisiklet Yolu Yapılacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin marka kentler arasında yerini alması için bütün imkanlarını seferber ederken projeler için çalışmalar başladı. Gerek belediye bünyesinde gerekse Ankara’da üst düzey ziyaretler ile Uşak’ın en iyi yerlerde olması hedefleniyor. Diğer taraftan Uşak için de farklı uygulamalar da düşünülürken, bu uygulamaların her anlamda kent yaşamına katkı sağlaması isteniliyor. Uşak Belediyesi’nin projelerinin arasında Uşak Üniversitesi ve kent merkezi arasında yay ve bisiklet yolu oluşturulması da yer alıyor. Yaklaşık 6 kilometrelik mesafede bisiklete binme ve yürüyüş 14 bin öğrencinin önderliğinde kente aşılanmak isteniyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın hayatına renk katmak istediklerini ve bu nedenle kente fayda sağlayacak değişik projelere imza attıklarını anlattı. Uşak Üniversitesi ve kent merkezi arasında uygulanacak olan projenin örnek bir çalışma olacağını dile getiren Cahan, " Üniversite öğrencilerimizin özellikle havanın güzel olduğu günlerde toplu taşıma araçlarının dışında kente gitmek istediğini biliyoruz. Özellikle kent merkezine yürümek ve bisiklet kullanarak gitmek isteyen öğrencilerimiz söz konusudur. Biz de bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık” dedi. projenin hayata geçmesi ile yeni yaya ve bisiklet yollarının olacağına dikkat çeken Cahan, zamanla bu tür yolların kentte daha da yaygınlaşacağının altını çizdi. Projenin sağlıklı yaşam açısından da örnek teşkil edeceğini bildiren Cahan, " Günümüzde çığ gibi büyüyen obezite sorunu kesinlikle hareket edilerek aşılmalıdır. Biz bu konuda belediye çalışanlarımız ile farkındalık oluşturmak için faaliyetlere katılıyoruz. Bu projede vatandaşlarımız arasında bilincin uyanmasına neden olacaktır” ifadesini kullandı.

Sağlıklı yaşamı özendirir

Uşak’ta sağlıklı yaşam adına da projeler yapmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyemiz sadece kenti güzelleştirmek ve marka yapmak ile mükellef değildir. Aynı zamanda kente ve bireylere artılar katacak işlere de imza atmak zorundadır. Günümüz belediyeciliğinde bu konuda tabular aşılmış ve belediyecilik eliyle örnek projelere imza atılmıştır. Bu projelerin başını ise sağlık ile ilgili olan projeler almıştır. Bilindiği gibi günümüzde hareketsizlik ve çağın kolaylıkları neticesinde şişmanlık ve obezite gibi sorunlar kendisini sıkça göstermeye başlamıştır. Bizde bu konuda bilincin uyanması adına elimizden ne geliyorsa yapmaya karar verdik. Öncelikle kendi personelimizin bilinçlenmesi ile yürüyüşlere katıldık. Bu yürüyüşler ise devam edecek. Diğer taraftan vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bunu üniversite öğrencileri eli ile de gerçekleştirmek niyetindeyiz. Bu kapsamda kent merkezi ve üniversite arasında yaya ve bisiklet yollarının olacağı bir projeye başlayacağız. Proje ile 6 kilometrelik yol hattı yürümeye ve bisiklet ile gitmeye elverişli ve güvenlikli hale getirilecek. Özellikle havanın güzel olduğu dönemlerde 14 bin kişilik üniversitemizin öğrencileri sağlıklı bir şekilde kent merkezine ve üniversiteye gidebilecek. Bu ayrıca toplumda da bilinç uyanmasına neden olacaktır. Projemiz yakında başlayacak” dedi.

FOTOĞRAFLAR TEMSİLİDİR
İlgili İçerikler: 23 NİSAN'DA EĞLENCE ÇOCUK KENT'TE ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU Sivaslı Yayalar köyünden Mustafa Binbay UŞAKLI SPORCULAR ALTYAPI KAMP MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR Tahsin Işıkkent