Uşak, en çok İzmir'den göç alıyor

12-05-2014

Uşak, en çok İzmir'den göç alıyor

Uşak'ın, geçen yıl en fazla göçü İzmir'den alıyor, en fazla göçü de İzmir'e verdiği bildirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılında Türkiye'deki göç alan iller sıralamasında 70. sırada bulunan Uşak'ın göç aldığı ilk 5 il, sırasıyla bin 369 kişiyle İzmir, bin 115 kişiyle Manisa, 937 kişiyle Kütahya, 767 kişiyle İstanbul, 684 kişiyle Denizli oldu. İzmir, bin 529 kişiyle de Uşak'ın en çok göç verdiği il konumunda bulunuyor. Uşak'ın toplamda aldığı göç sayısı, önceki yıla göre yüzde 2,9 artarak, 10 bin 655'e, Uşak'tan göç edenlerin sayısı ise yüzde 11,2 artarak, 10 bin 493'e yükseldi.

HABERDE AA 'dan faydalanılmıştır

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI Şefik Göç UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI