Uşak'ın Mega Projesine Başlandı

4-12-2014

Uşak Belediyesi ve TOKİ Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. Yaklaşık 7 yıl önce başlayan 430 bin metrekareyi kapsayan projede son ihale 19 ve 20 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleşirken, ihaleyi kazanan müteahhit firma çalışmalarına başladı. Şantiyesini kuran müteahhit firma çalışmalarını 2 yıl içinde bitirecek. Projenin sona ermesi ile birlikte bin 51 konut, 126 dükkan, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bölgede yer alacak. Ayrıca Uşak Belediyesi Hizmet Binası ve Defterdarlık binalarının yeni alana geçmesi ile şehrin merkezinin rahatlatılması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın kanayan yaralarından birisi olan kentsel dönüşümde nihai başarıya ulaşmanın heyecanı yaşadıklarını belirtti. Uşak’ta kentsel dönüşümün kentin en hayati projelerinden olduğunu dile getiren Cahan, "Uşak’ta değişimin en modern kentlerdeki düzeyde olması için kolları sıvamıştık. Marka şehir olma yolunda emin adımlar ile ilerlerken şüphesiz bu konuda ilimizi en çok kentsel dönüşüm konusu ilgilendiriyordu. Bu projede zaman kaybedilmemesi gerekliydi. Biz de Ankara temaslarımız ile bu konuda büyük mesafe kat ettik. İhalesi Aralık ayında gerçekleşen bölgede ilk kazmayı vuracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümün Uşak’ın ufkunda önemli değişiklikler yapacağının altını çizen Başkan Cahan, çalışmaların bitmesinin ardından ise başka illere de örnek olacağına dikkat çekti. Uşak’ın çirkin yüzünden artık kurtulacağını da belirten Başkan Cahan, "İlimizden her gün on binlerce araç farklı şehirlere gitmek için geçiş yapmaktadır. Güzel kentimiz maalesef girişindeki kötü görüntüleri nedeni ile hafızalarda böyle kalmaktadır. Artık bu imaj da çalışmaların sonlanmasının ardından tamamen sona erecek ve ilimizin girişi tamamen revize edilmiş olacak” ifadesini kullandı.

Yoğun bir çalışma ile kazandık

Projede somut adımlar atmanın heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimiz maalesef gelişimi konusunda bugüne kadar bazı engeller ile karşılaşmış. Bu engellerden en büyüğü ise İzmir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan eski tabakhane bölgesinin bulunduğu kentsel dönüşüm alanında yaşanmış. Bu alan ilimizin her yönü ile kötü anılmasına neden olmakla birlikte, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın da en büyük mutsuzlukları arasında yer alıyordu. Uzun bir süre önce çalışmalarına başlanan alanda maalesef sıkıntılı dönemler olmuş ve bu nedenle alanın tamamında bir türlü çalışma başlamamıştı. Biz marka kent olma hedefinde bölgenin ne kadar değerli olduğunu biliyorduk. Bu nedenle göreve gelir gelmez hiç zaman kaybetmeden Ankara temaslarımız ile hemen ihalenin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba sarf ettik. Çabalarımız ise meyvelerini verdi. İhale sürecinin sona ermesi ile birlikte müteahhit firma alanda çalışmalarına başladı. Alanın 2 yıl sonunda cazibe merkezi olması hedefleniyor” dedi.

Uşak’ta çok şeyler değişecek

Uşak’ta değişimin kentsel dönüşüm projesi ile daha da hızlanacağını bildiren Cahan sözlerine şunları da ekledi: "Uşak artık değişimi ve marka  olmayı hak eden bir kenttir. Maalesef bugüne kadar bu başarılamamış. Ama biz bunu başaracağız. İmaj projeleri ile içinde yaşamaktan mutlu olunan bir kenti ortaya çıkaracağız. Kentte yaşayan her kesimin Uşak ile ilgili beklentilerini biliyoruz. Bu nedenle yeni yaşam alanlarına önem veriyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi de bu yeni yaşam alanlarından birisidir. Biz Kent Park Projesi ile de Uşak’ın istediği özel bir meydanı ortaya çıkaracağız. Bir başka öneme sahip projemiz ise Dokuzsele Deresi Islah Projesi’dir. Proje DSİ ve Uşak Belediyesi birlikteliği ile yapılıyor. Dere ıslahının bir kısmı kentsel dönüşüm alanının içinde yer alıyor. Bu alanın da tıpkı Eskişehir Porsuk Çayı veya Afyonkarahisar Akarçayı gibi olması sağlanacak. Bu da modern projeye ayrı bir hava katacak. İlimizde buna benzer özel projeler kentimizin ufkunu değiştirecek. Kentsel dönüşüm ile başlayan milat projelerin bitmesi ile üst üste devam edecek. Vatandaşlarımız değişimi tüm güzelliği ile hissedecek”

Son Düzenlemeler: 08 Aralk, 2014
İlgili İçerikler: ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAK ÜZERE OMEGA LEVHA DİREĞİ VE GİRİLMEZ LEVHASI ALIM Uşak'ın vitrini artık pırıl pırıl SIFIR ATIK PROJESİNEUŞAK BELEDİYESİNDEN DESTEK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN PROJESİNE UŞAK BELEDİYESİNDEN DESTEK YEŞİL UŞAK'IN DEV PROJESİNE İL GENEL MECLİSİ'NDEN DESTEK MEGA PROJE KENT PARK'TA AĞAÇ DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ Başkan Cahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a Uşak'ın Selamını İletti Uşak'ın yeni üst geçitlerinde isimler belirlendi Genel Başkan Arslan: Uşak'ın Kimyası Değişmiş, Modern Bir Kente Dönüşmüş Uşak'ın 3. Battı Çıktısında Son Fore Kazığı Çakıldı