Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Vatandaşlara Belediye Sahip Çıkacak

24-04-2014

Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Vatandaşlara Belediye Sahip Çıkacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan göreve başlaması ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaya başladı. Kentte yaşayan engellilerden çocuklara, yaşlılardan zor durumda kalan vatandaşlara kadar herkesin mutlu yaşaması için projelerine hız veren Başkan Cahan, yaşlı ve bakıma muhtaç olan, fakat maddi durumu olmayan vatandaşlar için de düğmeye bastı. Mahalle Muhtarlarına bu şekilde durumları olan vatandaşların tespit edilmesi yönünde istekte bulunan Başkan Cahan, yakın zamanda tespitlerin gerçekleşmesi ile uygulamaya başlayacaklarını dile getirdi. Belediyeciliğin sadece kenti güzelleştirmekten ibaret olmadığını aktaran Cahan, " Belediyenin elbette kenti en yaşanabilir hale getirmesi asli vazifesidir. Fakat yaşanabilir bir kent olma yolunda herkesin mutluluğu muhakkak vazgeçilmezdir. Biz belediyecilik anlayışımıza sosyal sorumluluklarını bilen bir yönetimi de ekledik. Bu nedenle durmadan proje hazırlayıp yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Uşak’ta bu bağlamda birçok sosyal sorumluluğu olan projelere hazırlık yaptıklarını dile getiren Cahan, Uşak’ın bu konuda diğer illerin gıpta ile bakacağı bir yer haline geleceğine dikkat çekti. Bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşlara sessiz kalamayacaklarını ileten Başkan Cahan, " Biz Uşak’ta kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. Bu hedefle ilk başlayacağımız projelerin arasında bakıma muhtaç yaşlılarımız yer alıyor. Konu ile ilgili olarak mahalle muhtarlarımızdan tespit noktasında destek istedik. Yakında bize isimler geldikçe yaşlı ve bakıma muhtaçlarımıza bakım konusunda destek olacağız” şeklinde konuştu.

Kimsesizlerin kimsesi olacağız

Uşak Belediyesi’nin kimsesizlere sahip olacak bir belediye olacağını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyede göreve başlamamız ile birlikte yoğun bir tempo ile hedeflerimizde ilerlemek için çalışmalara başladık. Bu kapsamda bütün projelerimize hayat vermek bizler için önemli oldu. Bu kent yaşanabilir bir kentler arasında yerini almalıdır. İnsanlarımız burada yaşarken mutlu olmalı, gelen insanlar ise bir daha gitmek istememelidir. Bu şekilde çalışmak boynumuzun borcudur. Belediye olarak kentin fiziki, alt yapısı ve üst yapısı ile bambaşka bir şehir hedefini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında vatandaşlarımıza sosyal sorumluluklarımız ile de güzel projelere sunacağız. Kentte engelleri aşacağız. İlimizde çocukların mutluluğu için çaba vereceğiz. Kadınlarımız bu kentte mutlu olacak. Kimsesizler ve zorda olanlar da bu kentte mutlu olacak. Bu bakımdan sosyal sorumluluklarımız ile örnek bir kent olacağız. Kentte ilk olarak başladığımız Huzur Evi’nde kalan yaşlılarımız için ulaşım ve Devlet Hastanesi’nde gece 00.00 dan sonra şehir merkezine ulaşım çalışmasının ardından kimsesiz ve yaşlı bakıma muhtaç vatandaşlarımızın bakımları için bir çalışma başlattık. Buna göre mahallelerde tespitlerimizi yapıp bu durumda olan vatandaşlara destek olacağız. Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek” dedi.

FOTOĞRAFLAR SEMBOLİKTİR
İlgili İçerikler: Merkez İlyaslı Köyü'nden Fadime Ünal 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı