AB'NİN FİNANSÖR, UŞAK BELEDİYESİ'NİN KOORDİNATÖR OLDUĞU PROJENİN TOPLANTISI İRLANDA'DA YAPILACAK

7-09-2019

‘Avrupa Kültürel Mirası Geleneksel Okçuluk EU-ARCHERITAGE’ projesi  geçtiğimiz yıl, Uşak Belediye Başkanlığı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı başvurusunun kabul edilmesinin ardından, uygulamaya geçen Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programının İrlanda’da düzenlenecek olan toplantısında koordinatör olarak Uşak Belediyesi de yer alıyor.

Avrupa’daki yetişkin engelli bireylerin hedef olarak belirlendiği projede, bireylerde geleneksel okçuluk sporuna yönelik yeni beceriler kazandırılması, fiziksel ve sosyal kapasitelerinin arttırılması, kapsayıcı büyüme için sosyal uyumlarının geliştirilmesi ve Avrupa Birliğinde Türk geleneksel okçuluk kültürel mirasının tanıtılması sağlanacak.

Proje tamamlandığında“Avrupa’da uyumlu bir toplum ve kapsayıcı bir büyümenin sağlanması”genel hedefine katkı sağlanması bekleniyor.

Uşak Belediyesi’nin koordinatör olduğu projede, Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği yerel ortaklar, İrlanda, İsveç, İtalya ve Macaristan’dan kuruluşlar da projenin yurtdışı ortakları olarak yer alıyor.

Bu kapsamda Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde Mart ayında düzenlenen toplantıyla başlatılan projenin ikinci toplantısı yurtdışı ortaklarından biri olan İrlanda’da gerçekleştirilecek. Toplantıya projenin paydaşlarının yanı sıra, projedeki tüm süreçleri yakından takip eden ve yön veren Uşak Belediyesi adına Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın katılacak.

İşte, geleneksel Türk Kültürünü yurt dışına taşıyacak olan o özel proje kapsamında yapılacaklar;

KOORDİNATÖR UŞAK BELEDİYESİ, FİNANSÖR AVRUPA BİRLİĞİ

Uşak Belediyesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı EU-ARCHERITAGE Projesi’nin finansmanı ise Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor.  Uluslar arası düzeyde olan projenin faaliyetleri şu şekilde sıralanıyor;

1- Her ortak ülkede engelli bireyler arasında proje eğitimlerine katılmak için motivasyon eğitimlerinin yapılması ve katılımcıların tespiti için anket hazırlanması ve uygulanması.

2- Proje ortaklarından 5 er yetişkin eğitimi personelinin geleneksel okçuluk, geleneksel okçuluk kültürü ve geleneksel okçuluğa ilişkin Macaristan’da eğitici eğitimi almaları.

3- Her ortak ülkede, yetişkin eğitimi personeli tarafından geleneksel okçuluğun, proje ortağı ülkelerdeki engelli bireylere öğretilmesi.

4- Engelli yetişkinlerin geleneksel okçuluk eğitimine yönelik rehber kitap hazırlanması.

5- Geleneksel okçuluk tanıtım kitapçığının hazırlanması.

6- Her ortak ülkede, yetişkin engelliler geleneksel okçuluk yarışmalarının yapılması.

7- Her ortak ülkede, Geleneksel Okçuluk Flashmob gösterilerinin yapılması.

Proje kapsamında 24 aylık süre zarfında, Türkiye, İrlanda, İtaya ve İsveç’te Proje Ulusötesi Toplantıları gerçekleştirilecek. İkincisi İrlanda’da bu Pazar düzenlenecek olan ve engelli bireyleri geleneksel Türk Sporu Okçulukla tanıştıracak toplantılar ilerleyen süreçlerde İtalya ve İsveç’te yapılacak.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
AB’NİN FİNANSÖR