AÇIK HAVADA NOSTALJİ RÜZGÂRI ESTİ

20-08-2022

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Sinema Geceleri programı kapsamında Uşak Kent Tarihi Müzesi’nde Cüneyt Arkın’ın Gurbet Kuşları isimli eseri sinemaseverlerle buluşturuldu. Müzenin bahçesine açık hava sineması kurularak seyredilen filme Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve birçok sinemasever katıldı.

Film, Cüneyt Arkın’ın Uşak’a geldiği zaman verdiği bir röportajın yayınlanmasından sonra başladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren film müzenin bahçesine kurulan led ekranda oynatılarak seyircilere sunuldu. Nostalji rüzgârlarının estiği açık hava sinemasında izleyenlere patlamış mısır ve gazoz da dağıtıldı.

“ZAMANDA YOLCULUK”

Türkiye’de sokak aydınlatması için elektrik üretiminin ilk kez gerçekleştiği Kent Tarihi Müzesi’nde düzenlenen programa her yaştan birçok sinemasever izleyici olarak katıldı. Gerçekleştirilen etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getiren izleyiciler bu tür programların devam etmesini diledi.Programa katılan seyircilerden Kemal Tunç, “Bu tür kültürel etkinliklerin devam etmesini arzuluyoruz. İlkler şehri Uşak’ta da böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği için Uşak Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bir başka izleyici Özgür Dal, “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, çok güzel bir düşünce. Zamanda yolculuk gibi oldu bizler için. Çocukluğumuzda izlediğimiz Zeki Müren’i, Belgin Doruk’u, Filiz Akın’ı, Ediz Hun’u böyle tarihi bir mekânda tekrar hissettik. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Bir diğer sinemasever Mehmet Keyvanoğlu ise “Gayet güzel bir gece geçirdik, nostaljiyi yaşadık. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Seyircilerden İmren Aytekin, “Benim çok hoşuma gitti, bu tür açık hava sinemalarına çocukluğumda da ailemle giderdim. Çok mutlu oldum ve güzel vakit geçirdim. Teşekkür ediyorum.” dedi.

CEYLANER: “ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK”

Ustalara Saygı Sinema Geceleri etkinliğine birçok sinemaseverin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeynep Ceylaner de izleyici olarak katıldı.

Programın ardından konuşan Başkan Yardımcısı Ceylaner “Açık hava sinemaları aslında Pandemi öncesi başlayan bir programdı ama birkaç filmden sonra Pandemi dolayısıyla ara verilmişti. Şimdi de hazır havalar güzel giderken etkinliğe tekrar başlamak istedik. Rahmetli Cüneyt Arkın aklımıza gelen ilk isim oldu. Gurbet Kuşları filmi ile başladık ve önümüzdeki günlerde iki tane daha filmini izleyeceğiz. Ortam çok güzeldi ve izleyenler çok keyif aldı.” dedi.

Sinema Geceleri etkinliğinin 22 ve 24 Ağustos tarihlerinde devam edeceğini; daha sonra 100. yıl kutlamaları sebebiyle etkinliğe kısa bir ara verileceğini söyleyen Başkan Yardımcısı Ceylaner, “100. Yıl etkinliklerinin ardından Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit gibi diğer kıymetli ustaların değerli eserleriyle programımız devam edecek.” dedi.

22 Ağustos Pazartesi günü “Önce Vatan” filmi Kent Tarihi Müzesi’nde izleyenlerle buluşacak. Biletler ücretsiz olarak Atatürk Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek.

Son Düzenlemeler: 24 Austos, 2022
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI GURBETÇİ FESTİVALİ'NDE EĞLENCE DUR DURAK BİLMİYOR Yeşil Karaağaç'ta Gurbetçi Festivali Rüzgarı 2. GURBETÇİ FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI ULUSLARARASI BEŞİNCİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR ÇİÇEK GİBİ FESTİVAL MODAFEST FİNALİ YAPTI GÖNÜL BULUŞMALARINDA HEM KALPLER HEM FİKİRLER BİRLEŞTİ 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ
uşak belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Çakın ustalara saygı sinema geceleri kültür ve sosyal işler müdürlüğü