Alt Yapıda Dev Kazı Başladı

27-12-2017

Uşak Belediyesi şehri yepyeni ve modern bir yapıya kavuşturmak adına her alanda önemli çalışmaların altına imza atıyor. Örnek projelerle varlığını ortaya koyan Uşak Belediyesi, sosyal projelerin, çevre düzenlemelerinin, üst yapı çalışmalarının yanı sıra alt yapıda da rekor derecede hizmetler üretiyor.

Yoğun yağışlarda şehir içerisinde ve 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin köprülü kavşağında meydana gelen su birikmelerinin önünü kesecek dev tahliye hattı kuruluyor. Geçtiğimiz aylarda start alan yağmur suyu tahliye projesinde Dikilitaş bölgesine ulaşan ekipler yaklaşık 4 katlı bir bina yüksekliği kadar yapılacak kazılarla içerisine rahatlıkla bir insanın sığabildiği boru hattını döşeyecek.

Bölgede dün başlayan dev kazı Karayolları 25. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana kadar sürdürülecek. Daha önce 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağının yapımı sırasında başlayan çalışmalarda bir kısmı tamamlanan yeni alt yapı hattı ile Kemalöz Mahallesi ve Şeref Caddesi üzerinden Köprülü Kavşağa ve Küçük Çarşı ile kent merkezine ulaşan suların sele dönüşmesi engellenecek.

Şehrin geleceğine yönelik adımların atıldığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Henüz ilk battı çıktı çalışmamızı hayata geçirirken ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz bu tahliye projesi Uşak’ın en eski sorunlarından birisini ortadan kaldıracak. Biz ilk günden bu yana yaptığımız tüm projelerde günü kurtarmayı değil, sorunlara kalıcı çözüm getirmeyi ve şehrin geleceğini moderniteyle inşa etmeyi şiar edindik. İnşallah burada da kalıcı bir çözüm sunarak halkımızın bir problemini daha gidermiş olacağız.” diye konuştu

Yeni yapılan hatta 1400'lük boruların yer aldığını vurgulayan Başkan Cahan gelişen Uşak’a yetersiz kalan ancak şimdiye kadar çok büyük yatırımlar almayan alt yapıda önemli bir değişim gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Uşak Belediyesi’nin hizmette görünmeyen yüz olan alt yapıda da şehrin sorunlarını ortadan kaldıracak projelerle sahada olduğunu aktan Başkan Nurullah Cahan, “Şu ana kadar 65 bin metrenin üzerinde kanalizasyon, 18 bin metrenin üzerinde yağmur suyu hattı ve 110 bin metrenin üzerinde içme suyu hattı döşeme ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Şehrimiz sanattan spora, alt yapıdan üst yapıya her alanda sorunsuz ve en iyisine sahip olsun dileğiyle her noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uşak Belediyesi olarak yarının Uşak’ını düşünüyor, güzel memleketimize en iyi hizmeti sunma gayretini taşıyoruz.” ifadelerini paylaştı.

Başkan Nurullah Cahan, fedakarca çalışan personele, projeler yapılırken tüm zorluğa rağmen desteğini esirgemeyen, güzelleşen Uşak’ın yanında duran Uşak halkına teşekkürlerini iletti.

Yeni yağmur suyu tahliye hattı Akkuş Deresi’ne yönlendirilecek ve böylece kent merkezindeki alt yapı yükü de hafifletilmiş olacak.

İlgili İçerikler: Kazım Arıkan Kazım Paşacı Kazım Sayın Kazım Mete Kazım Akkaya Kazım Uysal Kazım Uğur Kazım Sezer Alt Yapıda Dijital Çözüm Avantajı Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı!
uşak uşak belediyesi nurullah cahan alt yapı modern kazı yağmur suyu hattı