Asansör Yılıık Kontrolleri İle İlgili Duyuru - 2017

13-01-2017

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine göre asansörlerin sağlık ve güvenliği tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; aylık bakımı ile yıllık kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için yıllık kontrolünü, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan binanın sahibi veya yöneticisi sorumludur.

Asansörlerin yıllık kontrolleri 01.01.2017 - 31.12.2020 tarihleri arasında ilgili mevzuat hükümlerine göre akredite olmuş A tipi muayene kuruluşu SZUTEST UYGUNLUK DEĞERLENDİRME A.Ş. tarafından asansör başına aşağıdaki tabloda belirtilen bedelle yapılacaktır. Her yıl Maliye Bakanlığı'nın belirlediği yeniden değerleme oranında artırılacaktır.

Durak Sayısı0-56-1011-1516-2021-2526-30
Periyodik Kontrol Ücreti194.03 TL219.90 TL258.77 TL310.46 TL362.20 TL413.94 TL

Bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen veya asansör monte eden veya onun yetkili servisinin nezaret etmekten kaçınması nedeniyle kontrolü yapılamayan veya kontrol neticesinde can ve mal güvenliği acısından tespit edilen uygunsuzluklara yönelik gerekli düzeltme faaliyetleri gerçekleştirilmeyen asansör, yıllık kontrolü yapılıncaya kadar veya gerekli düzeltme faaliyetleri tamamlanıncaya kadar yönetmelik gereği Belediye tarafından hizmet dışı bırakılacaktır.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

Son Düzenlemeler: 13 Ocak, 2017
İlgili İçerikler: Uşak'ta Camiler İbadete Hazır 2020 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik vergileri son ödeme günü 01.06.2020 Pazartesi'dir. İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden Abonelik İşlemleri Hakkında Duyuru BAŞKAN ÇAKIN VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR Başkan Çakın Gündemi Değerlendirdi Merak Edilenleri Yanıtladı PAZAR YERLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Cemile Cağfer Öğrencilerin İlk Dersi Başkan Çakın'dan Akile Öztürk
Asansör Yılıık Kontrolleri İle İlgili Duyuru - 2017