​Asılsız Haberler ile İlgili Duyuru

6-08-2015

Asılsız Haberler ile İlgili Duyuru

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur Denizli’ye bağlı Çivril ilçesinde bir kamyonetin içinden çıkan ve Uşak’tan gönderildiği iddia edilen köpekler ile ilgili bir açıklama yaptı. Uğur, “İnsanlığın ve vicdanın kaldıramayacağı bu olayın kurumumuz ile alakası yoktur” dedi.

Uşak Belediyesi’nin sokak hayvanları ile ilgili kurumsal bir çalışmasının olduğunu belirten Uğur, “Belediyemiz hayvan dostu bir belediye olma adına çalışmalarına devam etmektedir. İlimizdeki bütün başıboş hayvanların korunması, sahip çıkılması, aşılanması ve küpelenmesi bünyemizde yer alan Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hassasiyet ile gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında sokak hayvanları mikroçip uygulaması ile takip edilmekte ve tamamen zararsız bir şekilde doğal ortamlarına bırakılmaktadır. Hayvanların yaralanmaları ve hasta olmalarında ise müdahale edecek ilk yardım aracı da hizmette ve çalışmaktadır. Ayrıca kısa sürede yapımına başlanacak olan yeni hayvan barınağı Türkiye’nin en kaliteli ve modern barınağı olacaktır. Durum böyle iken hayvanların başka şehirlere belediyemizce bıraktırılması asla söz konusu olamaz. Belediyemiz insanlığın gereği olan hayvanlara karşı gereken hassasiyeti iyi şekilde göstermektedir” dedi.

Hiçbir taşıma firmasıyla anlaşmamız yok

Uşak Belediyesi’nin işleyişinde kullandığı araç ve gereçlerin kendi öz malları olduğuna dikkat çeken Uğur, “Bünyemizde bulunan araçlarımızla ilimizin her anlamda projelerini ve çalışmalarını yapmaktayız. Hayvanlar ile ilgili yaptığımız çalışmalarda da kendi araç ve gereçlerimizi kullanmaktayız. Araçlarımız, araç takip sistemi ile de takip edilmektedir. Çalışmalarını bu tür ciddiyet ile yapan bir belediyenin gayri ciddi bir şekilde iş yapması söz konusu bile olamaz. Belediyemize bu tür bir iftirada bulunanlar hakkında yasal haklarını saklı tutmakla beraber, yapılan bu insanlık dışı davranışın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu

Son Düzenlemeler: 06 Austos, 2015
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU 2021 Yılı Kurban Kesim Noktaları ile Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Önemli Duyuru Uşak Sanal Arkeoloji Müzesi Hakkında Duyuru Asansör Periyodik Bakımları İle İlgili Duyuru Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir yenilik daha Kurban Kesim Noktaları ve Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Duyuru İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden Abonelik İşlemleri Hakkında Duyuru Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Taşınmaz Parsel Edinmeyle İlgili Duyuru Şehit Cenazesi Araç Duyurusu