ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET

7-12-2018

Uşak'lı mahalli sanatçı ve 8 tane Uşak türküsünün kaynak kişisi ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Mehmet Cağfer’intorunu YahyaCağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi. Asırlık miraslar Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde sergilenecek.

1902-1977 yılları arasında yaşayan Uşak’ın mahalli sanatçılarından ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı MehmetCağfer’in sanat hayatı boyunca kullandığı asırlık enstrümanları torunu Yahya Cağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi.
Uşak Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenlerinden Yavuz Turgut’un yürüttüğü 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan asırlık miras bağlama ve keman, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinde de bir dersliğe adı verilen İbilak Mehmet dersliğinde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Uşak Belediyesine teslim edild..Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, Sanat Akademisi eğitmeni Yavuz Turgut da bulunduğu derslikte, asırlık mirasları,Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan adına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü kabul etti.

Yavuz Turgut’un yürüttüğü bu çalışma, Ocak ayı içerisinde yapılacak olan şefliğini de yineYavuz Turgut’un üstleneceği bir konser ile taçlandırılacak.

İbilak Mehmet lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde ziyaret edilebilecek.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat eseri saz keman bağış