ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET

7-12-2018

Uşak'lı mahalli sanatçı ve 8 tane Uşak türküsünün kaynak kişisi ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Mehmet Cağfer’intorunu YahyaCağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi. Asırlık miraslar Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde sergilenecek.

1902-1977 yılları arasında yaşayan Uşak’ın mahalli sanatçılarından ‘’İbilak Mehmet’’ lakaplı MehmetCağfer’in sanat hayatı boyunca kullandığı asırlık enstrümanları torunu Yahya Cağfer tarafından Uşak Belediyesine hediye edildi.
Uşak Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenlerinden Yavuz Turgut’un yürüttüğü 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan asırlık miras bağlama ve keman, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinde de bir dersliğe adı verilen İbilak Mehmet dersliğinde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Uşak Belediyesine teslim edild..Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, Sanat Akademisi eğitmeni Yavuz Turgut da bulunduğu derslikte, asırlık mirasları,Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan adına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü kabul etti.

Yavuz Turgut’un yürüttüğü bu çalışma, Ocak ayı içerisinde yapılacak olan şefliğini de yineYavuz Turgut’un üstleneceği bir konser ile taçlandırılacak.

İbilak Mehmet lakaplı Mehmet Cağfer’in 98 yıllık bağlaması ve kemanı Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesinde ziyaret edilebilecek.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: UŞAK'IN İLK VE EN BÜYÜK MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ Uşak Belediyesi Mazisini Yaşatıyor Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu UŞAK BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GÜVENLİK KULÜBESİ VE İDARİ BİNADA KULLANILMAK ÜZE Uşak Belediyesi'nden Can Dostlarına Özel Proje UŞAK BELEDİYESİ AKMONİA VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI UŞAK BELEDİYESİ SOĞUK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI AŞIKLAR DİYARI UŞAK'A YAKIŞAN BULUŞMA UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat eseri saz keman bağış