Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor

9-03-2022

Işıklı Zil Projesi Şehrin Geneline Yayılıyor

Uşak Belediyesi dezavantajlı vatandaşlara yönelik destek projelerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atık yağlardan elde edilen gelirler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan projeyle, işitme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Çok sayıda işitme engelli vatandaş “ışıklı zil sistemine” kavuştu.

Kısa sürede büyük ilgi gören ve beğeni toplayan ışıklı kapı zili, ilk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde işitme engelli Nihat Yılmaz’ın evine takılmıştı. Sosyal Yardım İşleri Ekipleri daha sonra; Eyüp Karaca, Muhammed Göçmen, Erol Aksöz ve İbrahim Avşar’ın evlerini de ziyaret etti. İşitme Engeli bulunan vatandaşlar, kapı zili çalındığında devreye giren ışık sistemi sayesinde, artık kapıda bekleyen biri olduğunu kolayca anlayabilecek.

Zor Zamanlar Geride Kaldı

İşitme Engelli İbrahim Avşar’ın Eşi Sultan Avşar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada down sendromlu bir kızları olduğunu belirterek, “Kızımla dışarıdan eve geldiğimizi eşime fark ettiremediğimiz zamanlar oluyordu. Bizim için oldukça zor zamanlardı. Eşimin telefonuna bakıp geldiğimizi anlaması ve kapıyı açması çok uzun sürebiliyordu. Belediyemizin getirdiği bu aparat sayesinde böyle bir sıkıntımız kalmadı. Allah bin kere razı olsun” diye konuştu.

“Artık Kapı İçin Telefona Bakmayacağız”

Evine ışıklı zil sistemi kurulan İşitme Engelli Eyüp Karaca da hizmetten duyduğu memnuniyeti aktararak, “Bu sistem evimize kurulmadan önce çocukların eve geldiğini fark edemiyorduk. Kapımıza bize ait bir numara bırakmıştık ki; gelenler bize kısa mesaj atabilsin. Artık buna ihtiyaç kalmadı. Kapıdaki kişi yeni zilimize bastığında, içerideki aygıt bizi uyaracak ve kapıyı açacağız. Belediyeye ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı eve ışıklı zil sistemi kurulan işitme engelli Erol Aksöz de ışıklı zil sistemini sevdiğini belirterek, hizmetin kendisiyle buluşmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.

“Belediye Başkanımızı Çok Seviyorum”

İşitme engeli bulunan ve evine ışıklı zil sistemi kurulan bir diğer işitme engelli Muhammed Göçmen de Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı çok sevdiğini kaydederek, “Zilden çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın işitme engelli vatandaşlara ulaştırılmaya devam edeceği belirtildi.

Son Düzenlemeler: 10 Mart, 2022
İlgili İçerikler: Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı ATIK YAĞLAR TEBESSÜME DÖNÜŞTÜ Başkan Çakın İşitme Engelli Bireylerle Buluştu "ATIK YAĞLARINI BİRİKTİRENE HEDİYE GELİYOR" Haberi Hakkında Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Ayrıştırılması İşi İhale İlanı En çok atık pil toplayan minikler hediyelerini aldı En Çok Atık Pil Toplayan Okulları ve Öğrenciler Ödüllendirdi Atık kumaş, iplik ve düğmeler bez bebeğe, bez bebekler desteğe dönüştü Uşak'ta Engellilerin El Emeği Ürünleri Sergiye Çıktı Çevre Birliği'nin Destekleriyle Karahallı'da Katı Atık Transfer İstasyonu Kuruldu
uşak uşak belediyesi atık yağ mehmet çakın işitme cihazı