Başkan Cahan, Uşak'taki 18. Bölge UMKE Eğitiminin Konuğu Oldu

1900
18-10-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, acil durumların hayat kurtaranı UMKE ekiplerinin Uşak’ta yürüttükleri 18. Bölge UMKE Eğitimlerinin misafiri oldu. Ekiplerle bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Nurullah Cahan, kolaylıklar diledi.

Olağan dışı durumlarda müdahale için daima hazır bekleyen UMKE ekiplerinin yıl içerisinde 4 ay aralıklarla gerçekleştirdiği eğitimlerin ayağı bu kez Uşak oldu. Manisa’dan 13, İzmir’den 27 olmak üzere dışarıdan 40 sağlık personelinin katılım sağladığı tatbikatlara Uşak’tan da 37 kişilik bir ekip dâhil oldu.

Salon, hasta taşıma ile enkazda yaralıya yaklaşım teknikleri, parkur, fiziki kondisyon ve saha uygulamaları gibi eğitimlerden geçerek olağan dışı durumlara karşı bilgilerini tazeleyen ekipler büyük tatbikata hazırlanıyor. Olası bir afette cep telefonu ve iletişim cihazları olmadan telsizlerle haberleşme eğitimlerinin de verildiği UMKE ekipleri, Karlık köyü bölgesinde kurulan çadırlarda, günlük hayattan izole bir ortamda kalıyor.

Acil Sağlık Hizmetleri Kurum Başkanlığı Bünyesinde gerçekleştirilen 4 günlük kampta büyük gün yarın. Gönüllülük esasıyla kampa katılım sağlayan, hem fiziki hem de psikolojik olarak her türlü afete hazırlanan sağlık ekipleri yarın büyük bir saha tatbikatına imza atacak.

“GÖNÜLLÜLERİMİZ, ÜLKEMİZİN ULUSLARARASI BAŞARISINDAKİ MİMARLARDIR”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “UMKE tarafından böyle bir eğitim kampı olduğunu öğrenince, sendika başkanımızla birlikte ziyarete geldik. Gecenin 11’inde buradayız ve ortamı görünce tüm arkadaşları takdir ettim. Eğer ülkemiz yurt içi ve yurt dışı afetlerde bu kadar başarılıysa bu arkadaşlarımız sayesindedir. Yapılan kampın tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğunu ve herhangi bir ücret talebi olmadığını öğrenmenin mutluluğunu ayrıca yaşıyorum. İzmir ve Manisa UMKE ekiplerini, Uşak UMKE ekiplerimizle birlikte misafir ediyoruz.” dedi.

DÜNYANIN EN YARDIMSEVER ÜLKESİ TÜRKİYE

Hayatın bir parçası olan deprem, sel felaketi gibi doğal afetler anında, profesyonel bir ekibin olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Cahan, Türkiye’nin yardımlaşma kültürüne değindi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan,“Milli gelirine göre dünyada en çok yardım ve hayır yapan bir ülkeyiz. Sağlık çalışanlarından oluşan ve bu şekilde hizmet veren ilk ekip de Türkiye’de. 30’un üzerinde cirit kulübümüzün olduğu memleketimizde atlı UMKE ekiplerimiz de var. Atlı UMKE ekiplerimiz bu çalışmalara ayrı bir renk katıyor. Yapılan bu ulvi işin önemini biliyoruz ve sağlık çalışanlarına yapılacak tatbikatlarda kolaylıklar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

İzmir UMKE Bölge Sorumlusu Dr. Serhat Sami Çengel ise, “3 büyük ile bağlı yaklaşık 80 kişinin bulunduğu eğitim kampımızı gerçekleştiriyoruz. Kampımızda İl Sağlık Müdürümüz ve Belediye Başkanımız da bizleri ziyaret ettiler. Değer verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜM UŞAK BÜYÜK TATBİKATIN DAVETLİSİ

Uşak 112 Başhekimi ve Afet Birim Sorumlusu Dr. Elif Gül Kayış da 16-19 Ekim Uşak Bölge tatbikatının icra edildiğini dile getirerek, bölge başkanı İzmir’in ve bölgenin diğer üyesi Manisa’nın da tatbikata katıldığını aktardı. 4 günlük kamp sürecinde enkaz çalışması, hastanelerde afet planlamaları gereği bazı uygulamaları, trafik kazalarında ve afet şartlarında müdahaleyi tekrar gözden geçiriyoruz. Ve bütün bu eğitimin uygulamasını gerçekleştireceğiz. Karlık köyünü kamp alanı olarak belirledik. Ayın 18’inde de saat 16.00’da Çarık köyü girişinde bir enkaz tatbikatı olacak, tüm halkımızı da bu tatbikata davet ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de 21 UMKE Bölgesi yer alıyor.

Yapılan ziyarette Başkan Cahan’a, Sağlık-Sen Uşak Şubesi Başkanı Muhammed Ali Aloğlu’da eşlik etti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK Ovademirler Mahallesi 63.Bölge Parselasyon Askısı Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE BOZKURT ve KARAAĞAÇ MAHALLELERİ 55. BÖLGE 18. MADDE UYGULAMASI 2. ASKI İLANI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret umke