Başkan Cahan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24-11-2016

Başkan Cahan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Açıklamada öğretmenlerin emeklerinin karşılığının asla ödenilemeyeceğine değinen Cahan,  “Öğretmenlerimiz fedakarca çalışan, bizlerin, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden eğitim neferleridir. Bugün nereye bakarsak bakalım bütün güzelliklerde öğretmenlerimizin eserleri vardır. Tarihimiz ve dinimizde öğretmenlere verilen değeri en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Hz Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretenin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Bunun yanında ecdadımızda da bu konuda güzel örnekler söz konusudur. Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran Yavuz Sultan Selim Han sefer dönüşünde hocasının atının ayağından kaftanına gelen çamur karşısında; ‘Âlimin atının ayağından sıçrayan çamur parçası, bizim için şereftir’ diyerek yine eğitenlere atıfta bulunmuştur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek yeni kuşakların yetiştirilmesinde öğretmenlere düşen görev ve önemi dile getirmiştir. Başkan Cahan öğretmenlerimizin 24 kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN SOĞUKTA ÇALIŞAN EKİPLERE SICAK SÜRPRİZ BAŞKAN ÇAKIN YARENLER GECESİ'NE KATILDI BAŞKAN ÇAKIN ÜNİVERSİTE TOPLULUKLARIYLA BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN E-SPOR İÇİN KOLLARI SIVADI BAŞKAN ÇAKIN'IN SÜRPRİZİ GENÇLERİ MUTLU ETTİ BAŞKAN ÇAKIN SEÇİLMİŞ KADINLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ UŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÜYELİK İŞLEMLERİ KILAVUZU BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDELERLE DOLU BULUŞMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞKAN ÇAKIN'A ÖDÜL MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE AĞAÇLAR TOPRAKLA BULUŞTU
uşak belediyesi nurullah cahan 24 kasım açıklama öğretmen günü