BAŞKAN ÇAKIN: "BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR"

28-08-2020

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Mesajında, Türk Milleti’nin vatanından, bayrağından, hürriyetin bir an dahi vazgeçmediğinin altını çizen Başkan Çakın, “Aziz ve asil milletimiz tüm imkansızlıklara göğüs germeyi bilmiş ancak vatansız kalmayı asla kabul etmemiştir. Vatanı namus bilen milletimiz, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla topyekûn zafere inanmış ve düşmanı denize dökmeyi başarmıştır.” dedi.

“TÜKENDİ SANILAN MİLLETİMİZ TARİH YAZDI”

Zaferdeki en büyük payın inanç ve kararlılık olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Çakın, “Tüm dünyanın tükendi sandığı, artık hiçbir varlık gösteremez diye düşündüğü Türk Milleti 30 Ağustos günü kutlu yürüyüşüyle yeniden şahlanmış, zaferi tarihe altın harflerle kazımıştır. Millet olmanın ne anlama geldiğini bir kez daha gösteren Mehmetçiğimiz, güçlü duruşu ve kararlı adımlarıyla düşmana kadim topraklarımızı dar etmiş, yurdun ilelebet Türk yurdu olduğunu haykırmıştır.

Nasıl ki Çanakkale’de eğitimlerini bırakıp, eşini, kundaktaki bebeğini ve daha nicesini geride bırakıp cepheye koşmuşsa bu milletin evladı, 30 Ağustos’ta ve 1 Eylül’de de düşmana göz açtırmamış, yapılamaz denileni yaparak vatana bağlılığını göstermiştir. Çünkü vatan daima candan önce gelmiş, kutsal sayılmıştır.

İlimiz istikametine doğru geri çekilen düşman, kadim topraklarımızda mağlup edilerek zafere bir adım daha yaklaşılmıştır. Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis, 2. Kolordu Komutanı General Dijennis ve 3. Kolordu Kurmay Başkanı Albay Yuvannis Uşak’ta esir alınmıştır.

Mercidâbık, Otlukbeli, Çaldıran, Mohaç, Malazgirt, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve nice zaferlerle dolu Ağustos ve Eylül ayı bizlere şunu göstermektedir: bu toprakların insanı söz konusu vatansa hiçbir suretle geri durmamıştır, durmayacaktır. Ve şimdi de gerek Suriye’de ve gerekse Akdeniz’de, sınır içinde ve ötesinde aynı hassasiyetle vatanımıza sahip çıkılmaktadır. 15 Temmuz’da olduğu gibi hiçbir hain emele geçit vermemek üzere daima bayrağımızın gölgesinde, ecdadımızın emanetine sahip çıkarak, milli hamlelerle ülkemize güç katılmaktadır.

Bu vesileyle, ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyorum.”

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği BAŞKAN ÇAKIN'DAN MESAİ YAPAN PERSONELLERE BAYRAM ZİYARETİ Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı.
uşak belediyesi 1 eylül kurtuluş Zafer 30 ağustos açıklama mehmet çakın