BAŞKAN ÇAKIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

7-12-2020

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Uşak’ta engelli vatandaşlara yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Covid-19 salgını nedeniyle internet ortamında online olarak gerçekleşen görüşmeye, engelli bireyleri temsil etmek üzere faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Günün anlam ve önemine değinilen görüşmede engelsiz bir Uşak için elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakın, Belediye olarak Uşak’ta yaşayan engelli bireylerin taleplerini bildiklerini ve terine getirilmesi için kesintisiz çalıştıklarını kaydetti. Engelli bireylere toplumsal yaşamda eşit şartlar sağlanması adına tüm kadro olarak mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Çakın, şehrin fiziki tasarımının engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak şekilde yapılmasını hedeflediklerini aktardı.

YASAK FIRSATA DÖNÜŞÜYOR

Başkan Çakın, yaz boyunca ekiplerin kaldırımları ve rampaları engelli vatandaşlara uygun şekilde dizayn ettiğini, pandemi dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu şu günlerde de bu tip iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Uşak Belediyesi olarak dezavantajların ortadan kaldırılmasına yönelik hedeflere önem verdiklerini anlatan Başkan Çakın, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara talepleri doğrultusunda tekerlekli sandalye temin ettiklerini, çeşitli projelerle onların hayata entegre edilmesinin amaçlandığını ifade etti. Çakın, şehrimizin çeşitli noktalarında çok yakında hizmete girecek olan akülü şarj istasyonları sayesinde, engelli bireylerin akülü araçlarını bu istasyonlarda ücretsiz olarak şarj edebileceklerini kaydetti.

Bununla birlikte çok yakında hizmete girecek olan ücretsiz elektrikli sandalye bakım tamir ve onarım hizmetinin müjdesini veren Çakın, “Bir yandan engelsiz yaşam aracımızla engelli bireylerimizin hastaneye ulaşımı noktasında destek sağlıyoruz, bir yandan da Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde engelli çocuklarımıza hippoterapi hizmeti veriyoruz.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın şöyle devam etti:

“Bununla birlikte görme engelli bireylerimiz için bir sesli kent rehberi hazırladık. Bu sayede bu vatandaşlarımızın şehrimizi dinleyerek keşfetmesine, hayal dünyalarında güzel şehrimizi canlandırmalarına olanak sağladık. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunabilmek bizim için çok önemli. İşitme engelli vatandaşlarımızın aile içi iletişimini sağlamak için görüntülü konuşabilecekleri akıllı saatler temin ettik ve kendilerine teslim ettik. Ayrıca işitme engelli ebeveynlerimizin en büyük sorunu olan çocuk takip sistemini akıllı telsizler aracılığıyla çözdük. Bu sayede çocuklarının başından ayrılamayan kıymetli ailelerimiz hem özgürleşmiş oldu, hem de telsizlerin titreşim özelliği sayesinde bebeklerinin ağladığından haberdar olmaya başladılar”

Sivil toplum Kuruluşu temsilcilerinin öneri ve taleplerinin de değerlendirildiği video konferansta ayrıca, daha önce Uşak Belediyesi ve İşitme Engelliler Derneği arasında imzalanan protokol ile İşkur bünyesinde verilecek eğitimler sonrası işitme engelli vatandaşların Uşak Belediyesi tesislerinde istihdam edilmesine yönelik detaylar da görüşüldü. Pandemi dolayısıyla askıya alınan projenin pandemi kısıtlamaları sonrası ivedilikle hayata geçirilmesi planlandı.

Son olarak görüşmelerin bundan sonra üç ayda bir yapılması, engelli vatandaşların sosyal yaşamının kolaylaştırılması ve daha rahat koşullarda yaşaması adına istişareler yapılması için, Belediye ve STK temsilcilerinin karşılıklı öneri ve görüş paylaşımında bulunması kararlaştırıldı.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
uşak uşak belediyesi engelliler günü mehmet çakın telekonferans