BAŞKAN ÇAKIN VE GENÇLER SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

10-11-2019

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atapark çevresinde oluşturulan bisiklet yolunda Memleketim Uşak projesi kapsamında ikametini Uşak'a alan öğrencilerle bisiklet turu attı.

Farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Uşak Atapark çevresinde geçtiğimiz günlerde oluşturulan bisiklet yolunun ilk sürüşünü, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman ve Memleketim Uşak Kart projesiyle ikametini Uşak'a alan Uşak Üniversitesi öğrencileriyle gerçekleştirdi.

Bisiklet turu öncesinde öğrencilerle sohbet eden ve öğrencilere bu düşünceli etkinlik tekliflerinden dolayı teşekkür eden Başkan Çakın, öğrenciler için Uşak’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını aktardı.

Başkan Çakın, bisiklet yolu için gelen tepkilerin farkında olduklarını fakat bisikletin bir alışkanlık, kültür meselesi olduğunu belirtti. Bisiklet kültürünü Uşak’ta sevdirebilecek en uygun yerin Atapark olduğunun altını çizen Başkan Çakın, eksikliklerinin zamanla giderileceğini kaydetti.

Başkan Çakın ayrıca şu noktalara değindi: “Medeniyetin, gelişmişliğin göstergesi ne kadar çok arabanızın olması değil, bisikletle hatta yaya olarak ulaşım sağlayabilmektir. Avrupa’da olduğu gibi şehir içinde de sağlıklı bir hayat ve yüksek bir yaşam standardı için araba kullanımının en aza indirilmesi, şehir içinde bisiklet gibi ulaşım araçlarının kullanılmasını hem trafik açısından hem de sağlık açısından faydalı olduğunu savunuyoruz. Bu kapsamda bu projeyi farkındalık amacıyla, şehrin en uygun ve merkezi yeri olan Atapark’ta başlattık. Bisiklet yolu projesi burada bir başlangıç, ilerleyen zamanlar için şehrin farklı noktalarında da şehir içine bisikletle veya yaya olarak şehre en kolay şekilde nasıl ulaşılabilir bunun hakkında çalışmalar yapıyoruz. Bu güzergahı harita üzerinde veya mobil aplikasyona yerleştirmek istiyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ PROJELER

O SOKAKLAR TRAFİĞE KAPANACAK

Başkan Çakın ayrıca öğrencilere yeni bir müjde daha verdi. Öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Kurtuluş Mahallesi eski müze arkasındaki 3 sokağı trafiğe kapatacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Çakın, vatandaşların ve öğrencilerin rahatlıkla civardaki işletmelerde vakit geçirebilmelerini sağlayacaklarını belirtti. Önümüzdeki yaz sezonunda bunun yol çalışmasının yapılacağını ve öğrenciler için trafiğe kapalı cazip bir yaşam alanı oluşturacaklarını aktararak, bu çalışmalar için öğrencilerden destek ve fikir alışverişi talep etti.

Atapark çevresinde atılan bisiklet turunun ardından, Başkan Mehmet Çakın öğrencilerle birlikte bisikletle Uşak Belediyesi Dörtyol Sosyal Tesislere geçti. Başkan Mehmet Çakın, burada öğrencilerle sohbet ettikten sonra toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik son buldu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI SINAVA HAZIRLANAN GENÇLER GENÇ KUŞAK İLE MOTİVASYON BULDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI
başkan ÇAKIN VE GENÇLER SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ