BAŞKAN ÇAKIN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

7-03-2022

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; kadının toplumumuzun en önemli ve en saygın yapılarından biri olan aile kurumunun önemli bir üyesi olduğunu ifade eden Başkan Çakın, çalışma hayatında aktif şekilde yer alan ve üreten kadının aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katma değer sağladığının altını çizdi. Çakın; kadının toplumsal vasıfların dışında, varoluşuyla yaşama değer kattığını vurguladı.

Başkan Çakın mesajına şöyle devam etti:

Uşak Belediyesi bünyesinde kadına yönelik pek çok projeyi hayata geçirdik. Kurmuş olduğumuz Kadın Koordinasyon Merkezimiz sayesinde şehrimizdeki tüm kadınlarımızı birleştirmeyi, onların yaşamını birçok özel projeyle güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda, Millet Bahçesi içerisinde bulunan Kız Meslek Lisesi’nin eski binasını bu amaç için tahsis edeceğiz. Kısa zaman içerisinde burada restorasyon çalışmaları başlayacak ve Uşak’ta kadınlarımızın hayatı çok daha renkli ve güzel olacak.”

Üreten Kadınlar Destek Bulacak

Kurulması planlanan özel bir kooperatife de atıfta bulunan Başkan Çakın, “Üretimin gücüne inanıyor, üretici kadınlarımızın ürünlerini tüketiciye kolayca ulaştırmasını hedefliyoruz. Bu amaçla Uşaklı kadınlarımızın yöresel ve kültürel ürünleri belirlenen bir standart dahilinde üreteceği, çeşitli eğitimlerle kalite ve verimi artıracakları, ayrıca hedef kitlelerine kolayca ulaşabilecekleri Zümra Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Yine bu kapsamda yakın zamanda şehrimizle buluşturacağımız Zümra Kadın Kooperatifi Kadın El Emeği Pazarı ile üretici ve tüketiciyi kucaklaştıracak; Uşak’ın değerine değer katmış olacağız. Belediyemiz içerisinde de gerek kadın başkan yardımcılarımızla gerekse onlarca kadın personelimizle ürettiğimiz işlerle memleketimizde güzel izler bırakıyoruz. Kadınlarımızı daima önceleyen ve onların her anlamda dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Ben tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; onların hayatın her alanında daha fazla yer edindiği ve üreterek kazandığı, kazandırdığı bir dünya diliyorum” dedi.

Son Düzenlemeler: 07 Mart, 2022
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI BAŞKAN ÇAKIN HAYATA GEÇİRİLEN 15 FARKLI PROJEDE İNCELEME YAPTI BAŞKAN ÇAKIN: BU MİLLET GAZİ OLUR, ŞEHİT OLUR AMA ESİR DÜŞMEZ BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ Başkan Çakın çalışmaları bu kez basın mensuplarıyla inceledi BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÇOCUKLARA MÜJDE; İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR Başkan Çakın'dan 15 Temmuz Mesajı Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı
uşak uşak belediyesi mesaj kadınlar günü mehmet çakın