Başkan Çakın'dan Miraç Kandili Mesajı

20-03-2020

Kıymetli Hemşehrilerim;

Bir kez daha, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği, içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak ediyoruz.

Miraç; hüzün ve elem dolu günlerden geçmekte olan Resûl-i Ekrem’in, Rabbimiz tarafından teselli edildiği ve huzura kabul buyrulduğu gecedir.

Miraç; Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabbimizden gelen davete icabet ederek her adımda O’na yaklaşmanın adıdır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) Miraç’tan, insanlığın kurutuluşuna vesile olacak birçok müjde ile dönmüştür. Biz Müslümanların da bu mübarek geceyi fırsat bilip, dua ve ibadetlerine ağırlık vermesi, ihsanı sınırız olan Yüce Allah’ın affına mazhar olmamıza vesile olacaktır. En doğrusunu Allah bilir.

Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyoruz ve dualarımızı, hayır ve güzelliklerin, nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını umarak yapıyoruz.

Bu düşüncelerle başta Uşaklı Hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin, İslam Âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, şu an insanlığın ortak huzurunu tehdit eden salgın hastalıkların yerini sağlık ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.

Mehmet ÇAKIN

Uşak Belediye Başkanı

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 20 Mart, 2020