Başkan Mehmet Çakın'dan 15 Temmuz Mesajı

12-07-2019

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Küresel hiçbir operasyonun 15 Temmuz ruhu karşısında duramayacağını ifade eden Başkan Çakın, FETÖ ve muadili tüm terör örgütlerinin tarihe gömüleceğini vurguladı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı. 15 Temmuz’un istikbale atılan bir imza olduğunu vurgulayan Başkan Çakın, bu ülkeyi parçalamak isteyen, çeşitli unsurları koz olarak kullanarak kirli oyunlar çeviren hiçbir gücün başarılı olmayacağını, heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

Başkan Çakın, “Bizler, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, bin yıllık şanlı bir tarihin mirasçılarıyız. Vatanımız söz konusuysa, bizler bir millet olmaktan da öte tek vücuduz. Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize uzanan kirli eller karşısında tüm farklılıklarımıza rağmen tek yumruğuz.

Medeniyetlerin beşiği, İslam dünyasının ve mazlumların son umudu Türkiye’miz, 15 Temmuz günü büyük bir sınavdan geçmiştir. Milletimiz hürriyetine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkmıştır. Tankların üzerine, ağır silahların üzerine, adeta Şehadete koşan yüce Türk milleti, bir işgal teşebbüsünü tarihi bir zafere imza atarak hezimete uğratmıştır. Hürriyetine kimsenin kast edemeyeceğini ortaya koyan milletimiz, demokrasi adına dünyaya büyük bir ders vermiştir.” dedi.

O gün Türk Milleti’nin, abdestlerini alarak sokaklara çıktığını, milyonların demokrasi için canını ortaya koyduğunu anımsatan Belediye Başkanı Mehmet Çakın açıklamasını şöyle sürdü:

“15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı bir destandır. Dünya demokrasi tarihinin belki de en önemli dönüm noktasıdır. Milletin iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının göstergesi, ikinci bir Çanakkale’dir.

Ülkemizi hegemonyası altına alamayan, her türlü baskıya ve oyuna rağmen gelişimimizin, güçlenişimizin önüne geçemeyen güçler, bu heveslerine darbe ile ulaşmak istemişlerdir. Ancak onların bilmediği bir nokta vardır ki, Türk Milleti, egemenliğini teslim etmektense şehit olmayı yeğleyecek kadar vatan severdir. 15 Temmuz’da bunu tüm dünya görmüştür ki, Türkiye farklı ırklarda, farklı tenlerde atan tek bir yürektir. Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale’den ve nicelerinden ders almayanlar, 15 Temmuz’da bir kez daha bizzat Türk Milleti tarafından bayrağa sahip çıkmanın ne demek olduğunu öğrenmiştir.

Milletimizin güçlü iradesi tecelli ederek, gözü dönmüş hain FETÖ’ye ve onun ardındaki güçlere Al Bayrağımızın neden kırmızı olduğunu göstermiştir. Bu topraklar, ilelebet ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde olacaktır. Bu toprakların insanları, aziz milletimiz ve bizler, şehitlerimizin mirasına daima sahip çıkacağız. Ne hain terör örgütü FETÖ ne de diğer terör unsurları, bütünlüğümüze zarar veremeyecektir. Genciyle, yaşlısıyla, darbe yapanlara milyonlarla darbe yapan halkımız bunu göstermiştir.”

“Bu duruşun karşısında hiçbir güç duramaz”

“Ne hain FETÖ ne de diğer terör maşaları, 17 yıldır sürdürdüğümüz gelişimin önünü kesemeyecektir. Türkiye, bölgede ve dünya düzeni içerisinde söz dinleyen değil, söz söyleyen bir ülkedir. Küresel hiçbir operasyon, birlik ve beraberlikle sergilediğimiz o duruş karşısında bizlere zarar veremeyecektir.

Bilinmesini isterim ki, Milletimiz, o karanlık gecenin şafağını nasıl aydınlıkla buluşturmuşsa, istikbalimizi karanlığa boğmak isteyenler hangi isim altında toplanırsa toplansın yine gereken yanıtı verecektir.

15 Temmuz gecesinde, sınır içi ve sınır ötesinde toprağa düşen aziz tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyor, vatanı için canını ortaya koyan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatan bizim. Ve bu vatana düşmanlık edenlerin hayallerinin ulaşmadığı hedeflere doğru, milletimizle daima el ele, 15 Temmuz ruhuyla ve inancıyla, azimle yürümeyi diliyor, tüm hemşehrilerimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.”

Mehmet Çakın

Uşak Belediye Başkanı

İlgili İçerikler: Mehmet Balaban Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural Sivaslı/Karaboyalık Köyünden, Mehmet Zeybek Mehmet Özbek Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden, Mehmet Ayhan BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Mehmet Ali Karabulut Mehmet Vuran Karahallı İlçesinden, Mehmet Gümüş Mehmet Akdoğan
başkan Mehmet Çakın’dan 15 Temmuz Mesajı