Belediye Çevre Bilincine Katkı Sağlıyor

22-04-2015

Belediye Çevre Bilincine Katkı Sağlıyor

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri çevre bilincini geliştirmek için okullarda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gül İlkokulu’nda atık kutuları yerleştirilirken öğrenciler çevre bilincine dikkat çekmek için atık kutuları için hazırladıkları tasarımlar ve topladıkları atık miktarı göz önüne alınarak ödüller aldılar.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan okullarda öğrencilerin çevre bilincinin artması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bu kapsamda ilgili birimlerin yoğun mesai sarf ettiklerini aktaran Cahan, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha bilinçli büyümesi ve çevreye duyarlı olabilmelerini önemsiyoruz” dedi.

Gül İlkokulu’nda örnek çalışma

Okullarda bu nedenle başarılı bir çalışma sergilediklerini aktaran Cahan, “Yeni nesil son derece hassas ve çevre konusunda takdir edilecek bir şekilde yetişmektedir. Biz de belediye olarak daha güzel ve yaşanabilir bir dünyanın olması için çocuklarımıza katkı sağlamak istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu konuda uzun zamandan bu yana başarı ve özveriyle çalışmaktadır. Bugün de Gül İlkokulu’nda örnek bir çalışma yürüttüler” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin bilinçlenmesinin zincirleme bir etki sağladığına dikkat çeken Cahan, ailelerinin de dolaylı olarak çevre konusunda bilinçlendiğine işaret etti.

Çalışmalar devam edecek

Bundan sonra da çevre konusunda planlama ve çalışmaların ara vermeden devam edeceğini söyleyen Cahan, şöyle devam etti: “Günümüzde belki de en önemli ve en dikkat edilmesi gereken konuların başında çevre konuları gelmektedir. Dünyada hergün kuraklık ve mevsim değişikliklerini doğadaki denge değişiminin getirdiği felaketleri konuşur olduk. Bu nedenle geç kalınmadan çevreye duyarlı bir toplum ortaya çıkarmak şarttır. Bunu başarabilmenin en kolay yolu ise yeni neslin sağlıklı bir düşünce yapısında büyümesidir. İşte biz bu noktada aktif bir rol oynayacak ve çocuklarımızın duyarlılığının artmasına eğitimlerimiz ile destek vereceğiz”.

Son Düzenlemeler: 22 Nisan, 2015
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
çevre gül okulu