Belediye Karadede Mezarına da Sahip Çıktı

4-03-2015

Belediye Karadede Mezarına da Sahip Çıktı

Uşak Belediyesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan Karadede Mezarı’nı aslına uygun olarak yeniden yapıyor. Çalışmalar son hızı ile devam ederken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kentin kültürüne ve tarihine sahip çıkmakla beraber geçmişine de sahip çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi kültürel ve tarihi mirasın yanı sıra kent için değer arz eden kişilikler için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2014 yılında Aybey Mahallesi’nde başlayan tarihi bir evin restorasyonunda sona yaklaşılırken, Karadede Mezarı olarak bilinen mezar da aslına uygun olarak yeniden yapılıyor.

Geçmişimize sahip çıkıyoruz

“Mezarlık yeni hali ile hak ettiği bir duruma gelecek” diyerek yapılan çalışmaların önemine değinen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediye olarak kentimizin gelişimi adına çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Çalışmalarımızda geçmişimize sahip çıkan bir yapıda bulunuyoruz. Her anlamda geçmişten günümüze gelen değerlerimizin tıpkı eskisi gibi olmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra bizler için değer arz eden geçmişimize sahip çıkmak niyetindeyiz. Bize bu bağlamda Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan Karadede mezarı için talep gelmişti. Biz bu talebi en güzel şekilde yerine getiriyoruz” dedi.

Tarihi doku canlanacak

Yeni halinin vatandaşların da takdirini kazandığını aktaran Cahan, “Vatandaşlarımızın ilgisine ve beğenisine mazhar olmak bizlerin en büyük mutluluğudur” diye konuştu.

Uşak’ın kültürel dokusunun canlanması adına çalışmaların sürdüğüne işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “İlimiz kültürel dokusu anlamında şanslı kentlerden birisidir. Biz bu dokuyu eskisi gibi canlandırmak ve yeni neslin geçmişini unutmaması için ev sahipleri ile görüşmelerimize devam ediyoruz. İnanıyoruz ki yakın bir zamanda başlayacak çalışmalar ile tarihi evlerimiz hak ettiği yerlerde olacak. Restorasyonunu sağladığımız evleri ise vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kültürel değerlerimiz hak ettiği yerde olacak

Uşak değerleri konusunda yapılan çalışmalardan konuşarak sözlerini tamamlayan Cahan, “Biz sadece geçmişimize ayaklandırmak ile kalmayacağız, aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş eserlerimizi de marka yapacağız. Bunun başında Uşak halıları gelmektedir. Dünya markası olan halılarımız çalışmalarımız ile tekrar dünya markası olacak. Meşhur tarhanamızda standart oluşturularak hak ettiği yerlere gelecek” dedi.

İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
karadede mezarı restore