​Binlerce Dar Gelirli Belediye Desteğiyle Güldü

7-01-2016

Binlerce Dar Gelirli Belediye Desteğiyle Güldü

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yaşayan dar gelirlileri yalnız bırakmadıklarını anlatırken, desteklerin rakamsal istatistiklere de yansıdığını belirtti. Cahan, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze 2015 yılında yapılan 5 bin 721 müracaattan 4 bin 390’ına yardımlarla ulaştık” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi, bünyesinde kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla kentte yaşayan dar gelirli ailelere ve vatandaşlara ulaşıyor. 2015 yılında gıda yardımından öğrenci nakdi yardımına, yakacak yardımından, ev tamiratına ve bez yardımdan tekerlekli sandalye dağıtımına kadar binlerce Uşaklıya Belediye eliyle yardım sağlandı. Buna göre bin 945 kişiye gıda yardımı, 107 öğrenciye nakdi yardım, 138 kişiye eşya yardımı, 800 kişiye kırtasiye yardımı, 28 kişiye nakdi yardım, 59 kişiye yakacak yardımı, 16 kişiye ev tamiratı yardımı, 40 çölyak hastasına un ve ekmek yapma makinesi yardımı, 3 engelliye tekerlekli sandalye yardımı, 4 kişiye çocuk bezi yardımı, 800 kişiye kıyafet yardımı, 442 kişiye ayakkabı yardımı ve 8 kişiye ev yangınları nedeniyle nakdi yardım sağlandı. Ayrıca Cenaze Evleri Eren Projesi kapsamında 425 cenaze evine 21 bin 250 pide ve ayran gönderilirken, Öğrenci Çamaşır Merkezi’ne kayıt yaptıran 215 öğrencinin çamaşırları da yıkandı. Öğrencilere 2. el eşya toplama kampanyasından da 130 bağış yapıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ev ziyaretlerine de önem verdi. Bu bağlamda Yeni Doğan Bebek Projesi’yle bin 425 haneye bebek hediyeleri verildi. Sosyal Yardım Komisyonu üyeleri de 28 ev ziyareti gerçekleştirirken, farklı konularda yapılan bin 525 ev ziyareti de eklendiğinde 2 bin 978 hanede Belediye ziyareti sağlanmış oldu.

Devletin şefkat eli

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yaptığımız çalışmaların rakamlara yansımasına baktığımızda ne kadar başarılı bir şekilde devletimizin yardım elinin dar gelirli vatandaşlarımıza ulaştığını gördük” şeklinde konuştu. Cahan, “İlimizde dar gelirli kardeşlerimizin yanında olmak ve onların zor durumlarında destek olmak düşüncesiyle çalışmalarımıza başlamıştık. Bu noktada 2015 yılında binlerce hemşehrimize ulaştık. 5 bin 721 başvurudan hak eden 4 bin 390 başvuruya yardımlarla katkı sağladık. Bunun yanında ev ziyaretlerimizle 2 bin 978 vatandaşımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olduk. Kurum olarak her zaman hemşehrilerimizi yalnız bırakmayan ve onların yanında olacak bir çalışma metodu belirledik. Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesine vesile oldu. Hemşehrilerimiz devletinin kendi yanında olduğunu en güzel şekilde hissetti. Bunun yanında sosyal devletin bir gereği olan sosyal belediyeciliği de başarılı bir şekilde idame ettirdik” dedi.

Vatandaşların cenazelerinde de yanlarında olduklarını kaydeden Cahan, cenazesi olanlara pide ve ayran yardımı yaparak yüklerinin azalmasına vesile olduklarını dile getirdi.

Artarak devam edecek

Uşak Belediyesi’nin 2016 yılında aynı prensiple yolunda ilerleyeceğini aktaran Cahan şunları söyledi: “Belediyemiz sosyal anlamda başarıyla tamamladığı 2015 yılındaki projelerine 2016 yılında da devam edecektir. İlimizin yardım sever yanını göstermekle birlikte zor durumda olan hemşehrilerimizin asla yalnız olmadığını bu sayede göstereceğiz. İlimize gelen öğrencilerimizin de omuzlarındaki yükü hafifletmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Kısacası kentte yaşayan herkes zor günlerinde belediyemizin şefkat elini omuzlarında hissedecek. Bu vesileyle yardımlarımızda fedakarca çalışan Belediye personelimize, Sosyal Yardım Komisyonu üyelerine belediye yönetimimize ve yardımsever halkımıza teşekkür ederiz”

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
uşak belediyesi nurullah cahan kent destek sosyal yardım binlerce kişi