Büyük Erkekler Basketbol Turnuvası Başladı

16-02-2018

Uşak’ta Büyük Erkekler Basketbol Turnuvası Core Academy Spor ve Yeşil Spor Kulüpleri arasında gerçekleşen ilk müsabakayla başladı. Düdüğün çalmasıyla ilk hava atışını turnuvanın büyük destekçisi olan Başkan Cahan gerçekleştirdi.

Uşak’ta ilk kez Basketbol Federasyonuna bağlı olarak gerçekleştirilen ve birinci olan takıma bölge turnuvalarının ve ardından burada da başarılı olursa Türkiye Kupası’nın kapılarının açılacağı mücadelede 4 takım yer aldı.

Core Academy Spor, Yeşil Spor, SMS Spor ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulüplerinin katıldığı turnuva Atatürk Spor Salonunda başladı.

İlk hava atışını Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yaptığı turnuvada toplamda 12 maç oynanacak. Puanlama sistemiyle sıralamanın yapılacağı turnuvaya katılan takımların ortak hedefiyse Türkiye Kupası maçlarına çıkabilmek.

Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’taki amatör kulüplerden kaliteli oyuncuların çıkabilmesi adına gerekli desteklerin sağlandığını aktardı. Cahan, “Uşak spor şehri ve sporun başkenti olmaya aday bir il. Futbolda çok güzel bir gidişatımız var, 3. Lig 3. grupta lideriz ve İnşallah 2. Lig’e çıkacağız. Basketbolda en üst noktadayız ve Süper Lig’de mücadele ediyoruz. İstiyoruz ki kendi genç yetenekli basketbolcularımızı yetiştirelim. Amatör kısma destek olalım ve Süper Lig’de oynayan Uşak’lı hemşehrilerimiz olsun. Yaptığımız istişareler sonucunda da bu turnuvamıza destek olduk. Açılış maçında da onlarla birlikte olduk ve moral motivasyon anlamında yanlarındayız. Turnuvamız hayırlı olsun ve mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Bu anlamda Basketbol İl Temsilcimize ve kulüp oyuncularımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.

Uşak’ta düzenlenen Büyük Erkekler Basketbol Turnuvasını tek devreli olarak yapmayı düşündüklerini ancak Belediye Başkanı Nurullah Cahan sayesinde maçların çift devre usulü oynanacağını ifade eden Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykın ise, “İlimizde basketbol camiası olarak başkanımızdan çok büyük destekler alıyoruz. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın daha fazla müsabaka oynayabilmesini sağladı.” diye konuştu.
Yeşil Spor Kulübü Başkanı ve oyuncusu Hüseyin Akgün ise, “Öncelikle Belediye Başkanımıza spora ve sporcuya vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayesinde şehrimizde spor büyüyor ve gelişiyor. Bizleri de yalnız bırakmayarak maçımıza geldiler, ayaklarına sağlık.” diyerek duygularını paylaştı.

Açılış maçına Başkan Nurullah Cahan ile birlikte AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar da katıldı.

İlgili İçerikler: DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Ali Büyükyörük Banaz Büyükoturak Köyünden Zeliha Erdem KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI Banaz/Büyükoturak Köyünden, Ali Gümüş Nazmiye Büyükarslan Dursun Büyükyozgat
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek açılış hava atışı basketbol turnuvası