Çaba Minik Sporcudan, Destek Başkan Cahan'dan

15-02-2018

Minik Aslunur’un Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Türkiye Satranç Şampiyonasında ikincilik elde eden Uşaklı minik sporcuya Başkan Nurullah Cahan el uzattı. Avrupa’da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak Aslınur’un sponsoru Uşak Belediyesi oldu.

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda ikincilik elde eden ve Uşak’tan derece yaparak Milli takıma giren ilk sporcu unvanını kazanan Aslınur Berrin Aydın Avrupa Şampiyonaları’nda birincilik istiyor.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi olan minik kız doktorluk hedefinin yanı sıra satranç alanında da başarı yakalamayı ve ülkesine birincilik getirmeyi hedefliyor. Babası ve abisiyle turnuvalara hazırlık yaptığını paylaşan Aslınur, Türkiye ikinciliğini evde yaptığı satranç mücadeleleriyle yakaladığını ifade etti.

Satranç Aydın ailesinin tutkusu

Aslınur’un satranç alanındaki başarısının temeliniyse ailenin tutkusu yatıyor. Uşak Satranç Şampiyonu Aslınur’un en büyük destekçisi olan baba Bilal Aydın’ın satranç hakemi ve antrenörü olması ve abisinin de daha önce çeşitli turnuvalarda aileyi temsil etmesi Aslınur’un başarısında büyük rol oynuyor. Baba, oğul ve minik kardeş olmak üzere turnuvalara üçlü olarak hazırlanıyor.

Satrancın kendileri için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Baba Bilal Aydın, “Ümitliydim açıkçası, çünkü oyun seviyesini ve gücünü biliyordum. Milli takıma gireceğinden emindim. Derece yapacağı da çok sürpriz değildi açıkçası. Çok şükür muvaffak olduk kızım bizleri mutlu etti. Şimdi önümüzdeki Haziran ayında Avrupa’ya giderek okullar arası satranç şampiyonasında yine 7 yaşta mücadele edeceğiz. İnşallah Başkanımızın da desteği ile oradan başarı ile döneceğimize inanıyorum.” açıklamalarında bulundu. Aslı’nın abisinin de daha önce çeşitli turnuvalara katıldığı ve abisiyle yaptığı maçlar sayesinde kendisini daha hızlı geliştirdiğini belirtti.

Başkan Cahan, “Aslı çalışacak bizler destek olacağız”

Minik Aslınur’u eşi Halime Cahan ile birlikte evinde ziyaret eden ve yakalanan başarıdan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Biz tüm Uşaklı hemşehrilerimiz adına Aslıya ve ailesine bu başarıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Çünkü ismimiz Uşak olarak Türkiye ikinciliğine yazıldı. Aslımız Avrupa şampiyonasında ülkemizi ve şehrimizi de temsil edecek. Uşak Belediyesi olarak bizde maddi ve manevi anlamda yapılması gerekenleri yaparak, Aslı’nın ve ailemizin yanında olacağız. İhtiyaçlar noktasında desteğimiz olacak ve kızımızın daha başarılı olabilmesi adına elimizden geleni yapacağız. İnşallah Aslı çalışacak bizlerde destek olacağız ve ülkemizin adı en üst basamaklarda yer alacak.” dedi. Uşak Belediyesi olarak şampiyonluk hedefleyen sporcunun yanında olduklarını vurguladı.

Minik sporcuya yakaladığı başarı nedeniyle Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından altın takıldı. Ziyarete Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile eşi Halime Cahan, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Uğuz ve birim personeli katıldı.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GÖRME ENGELLİ BİREYLER İÇİN FARKINDALIK HAREKETİ Başkan Çakın Basın Mensuplarıyla Buluştu BAŞKAN MEHMET ÇAKIN'DAN YENİ YIL MESAJI BAŞKAN ÇAKIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ Durmuş Cabar Başkan Çakın'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı BAŞKAN ÇAKIN: "BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR" Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek satranç ikinci avrupa şampiyonası aslınur aydın