Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne Belediye Destekli Çanakkale gezisi

6-04-2018

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi, Belediyenin destekleriyle Çanakkale’ye gitti. Dernek mensubu öğrenciler destan şehri Çanakkale’de yaşananlara anlatımlarla tanıklık etti.

Tarihin ve kültürün yaşatılması adına çeşitli etkinliklere imza atan Uşak Belediyesi sivil toplum kuruluşlarının ve okulların taleplerini hizmete çeviriyor. Bu kapsamda Uşak Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi ortaklığında Çanakkale’ye tur düzenlendi. Dernek mensubu yaklaşık 46 öğrencinin yer aldığı etkinliğe Uşak Belediyesi bünyesinde yer alan rehberler eşlik etti. Çanakkale’deki şehitliklerin ziyaret edildiği ve anıtların gezildiği programda o gün yaşananlar bir bir anlatıldı.

Geziden memnun kaldıklarını ve daha önce de belediye desteğiyle bir gezi programı gerçekleştirdiklerini dile getiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi Oğuz Sarıkaya, “Çanakkale’de olmak çok güzeldi. Özellikle toplu olarak giderek birlikteliği pekiştirmek, o ruh halinde dostluklar kazanmak ayrı bir keyif oldu. Uşak Belediyemize tekrar çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yapılan gezilerin önemli kazanımlar sağladığını ifade eden dernek üyesi Ayşegül Taşkın ise, “Belediyemize destekleri için teşekkür ederiz. Daha önce hiç gitmeyen arkadaşlarımız vardı ve onlarla birlikte Çanakkale’ye gittik, şehitliği gördük ve o coğrafyayı yaşama imkânı bulduk. Onlar da bu sayede ecdatlarımızı daha yakından tanımış oldu. Oradaki fedakârlıkları yakından incelemek gençlik için çok önemli. Ziyarette fazlasıyla duygulandık.” diye konuştu.

Belediye desteğiyle ilk olarak Anıtkabir’e şimdiyse Çanakkale’ye gittiler

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Turgay Eldemir, Uşak Belediyesi’nin destekleriyle daha önce Anıtkabir’e gittiklerini kaydetti.  Eldemir, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz. Çanakkale gezisinde de yanımızda oldular. Üniversite öğrencilerimize Cumhuriyetin ilk yıllarına nasıl adım atıldığını ve bu günlere nasıl ulaştığımızı anlatalım istedik. Oldukça anlamlı bir gezi oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Ünal: Uşak’ı kültür şehri yapmak ve değerlerimizi yaşatmak istiyoruz

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal ise, sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve okulların bu tür isteklerinin hiçbir zaman geri çevrilmediğini kaydetti. Yalnızca kitaplarla kısıtlı kalınmasını istemediklerini ve herkesin Türk Medeniyeti için önemli olan Çanakkale, İstanbul, Bursa gibi illeri görmesini istediklerini kaydeden Ünal şöyle konuştu:

“Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın ve belediye olarak bizlerin en büyük hassasiyeti Uşak’ı bir kültür şehri yapmak. Medeniyetimizin kilometre taşlarını gençlerimize en iyi şekilde anlatmak ve geçmişlerini iyi tanımalarını sağlamak. Çanakkale’deki ruhu yaşamaları, verilen zorlu mücadeleyi birebir yakından görmeleri adına öğrencilerimizin Çanakkale’ye gitmesi bizleri memnun etti. Daha güzel bir gelecek için geçmişi iyi bilmek gerek. Bu anlamda Uşak Belediyesi olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz. Dernek Başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyoruz.” açıklamalarına yer verdi. Ünal, halkın taleplerine kulak veren soysal belediyeciliğin Uşak’ta en iyi şekilde icra edildiğini vurguladı.

Öte yandan yolculuk dönüşü Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı görüntülü arayan dernek üyeleri teşekkürlerini iletti.

Son Düzenlemeler: 06 Nisan, 2018
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek çanakkale gezisi şehitlik çağdaş yaşamı destekleme derneği tur