​Cahan, "Irkçı ve Faşist Ülkelere Birlik Olarak Cevap Vermeliyiz"

24-02-2015

Cahan, “Irkçı ve Faşist Ülkelere Birlik Olarak Cevap Vermeliyiz”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Hocalı Katliamı’nın 23. Yılı nedeniyle düzenlenen panelde, “Azerbaycan Halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” dedi.

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniverisitesi Azerbaycan Kültür Topluluğu tarafından Hocalı Katliamı’nın 23. Yılı nedeniyle bir panel düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Ekonomi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vefa Rızayeva ve Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Öntuğ katliamın bilinenleri ve bilinmeyenlerini anlattı. Panele Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Yıldız ve davetliler katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “23 yıl önce yaşanan bütün acıları Azerbaycanlı kardeşlerimiz gibi bizlerde yaşıyoruz. Amacımız bu elim hadiseyi unutturmamaktır” dedi. Katliamın boyutunun fotoğraf karelerinde ortaya çıktığını bildiren Cahan, insan olan herkesin çoluk çocuk demeden katledenlere sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni nesil unutmasın

Özellikle yeni neslin bu tür acıları unutmaması gerektiğine dikkat çeken Cahan, “Sözün bittiği yerlerden birisidir Hocalı Katliamı. Bu katliamı kelimeler ile ifade etmek asla mümkün değildir. Acıları hatırladıkça bizlerin de yüreklerinden kan damlıyor. Bu nedenle o günleri yaşayan Azerbaycan Halkına öncelikle baş sağlığı diliyoruz. Katliamın izleri kalbimizin en derinlerinde acı olarak bulunmaktadır. Orada yaşananları halkımıza en iyi şekilde anlatmak ve öğretmek için bu organizasyonu yaptık. Ayrıca yeni neslin bu acıyı unutmamalarını ve ırkçı ve faşist milletlerin Müslümanlara ve Türk Milletine bakış açısını anlatmak istedik. Bu vesile ile anılarını diri tutuyoruz” dedi.

Kan ve göz yaşı hep bu topraklarda

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya ve Müslüman aleminde yaşanan acılara da değinen Cahan, bütün bu insanlık dışı yöntemlerin uygar denilen ülkeler tarafından görmezden gelindiğini anlattı. Cahan, “Kan ve göz yaşı hep bizim memleketlerimizde ve topraklarımızda yaşanmaktadır. Bunun için ayrılığı bir kenara bırakıp bir ve beraber olmak zorundayız. Bu katliamı dünya maalesef görmedi. Aynı şekilde Doğu Türkistan’da yaşananları, Filistin’de yaşananları ve mazlumların bu tür ezilmelerini ve katledilmelerini dünya görmüyor. Dünyada ses getirecek birlik ve beraberliğimiz maalesef mevcut değil. Onun için bizler birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Allah’ü Teâlâ bir daha böyle acılar göstermesin” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Bilinçli nesil geliyor

Panelde bir konuşma yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise, “Hocalı Katliamı’nı hatırlamak, hatırlatmak ve yeni nesillere unutturtmamak gerekiyor. Küresel güçler Bosna’da, Mısır’da Suriye’de Filistin’de olduğu gibi Hocalı Katliamı’nı da görmediler. Azerbaycan’da büyük bir kalkınma hamlesi var. Bizler her ne kadar acıları paylaşsak da Azerbaycan’daki gelişimden çok mutluyuz. Küresel aktörler her ne kadar gelişimimizi istemese de Azerbaycan’da ve Müslüman aleminde bilinçli bir nesil geliyor” dedi.

Panelin ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik panelistlere “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” konulu seramik takdim etti.

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU İslice, Durak, Sarayaltı mah. 59. Bölge olarak bilinen alanda 3194 Sayılı Kanunun 18. madde Uygulama UŞAKTA GÜN BİRLİK GÜNÜ BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI Yarışma Soru-Cevapları İlanı Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ BU BAKIŞ AÇISI UŞAK'A KAZANDIRACAK: STK'LARIMIZLA VE KONSEYİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ Uşak'ta engellilerle birlikte kortej yürüyüşü düzenlendi
hocalı katliamı panel