​Cahan,

21-07-2015

Cahan, “Kentimizin Trafik ve Yol Sorunu Bitiyor”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte trafiği rahatlatmak ve yolların kaliteli olması adına ana caddelerde çalışmaların hızlandığını kaydetti. Başkan Cahan, “Fatih Caddesi’nde devam eden trafik ve asfalt çalışmalarının ardından ana arterlerde yapacağımız dokunuşlar ile Uşak’ın nefes aldıracağız” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi 2015 yılının şantiye yılı ilan edilmesinin ardından kenttin daha yaşanılabilir olması adına çalışmalarına devam ediyor. Yol sorunu ve trafik sorunun kalıcı olarak bitirmek isteyen Belediye ana caddelerde radikal değişikliklere gidiyor. Buna göre Fatih Caddesi’nde başlayan çalışmalar, Nuri Şeker Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi gibi caddelerde devam edecek. Proje ile araç trafiği tek şeritten verilecek ve parke taşı olan yüzey asfalta döndürülerek ulaşımın konforlu olmasına imkan tanınacak. Çalışma kademeli olarak tüm ana arterlerde sürecek.

Yol ve trafik sorununa kalıcı çözüm

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan beklenilen ve istenilen bir Uşak için adımlar atmaya devam ettiklerini iletti.

“2015 de yol ve trafik sorunu konusunda büyük aşamalar kaydedeceğiz” diyen Cahan, “Bilindiği gibi 2015 yılını şantiye yılı ilan etmiştik. Bunun akabinde kentimizde şantiyelerimiz her geçen gün  daha da  artmaya başladı.  Bugün de Fatih Caddesi’nde ekiplerimiz yoğun bir mesai sarf etmektedir. Bölgede taş parkeler kaldırılıyor ve yerine asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca trafiğin rahatlaması adına da caddede önemli bir çalışma yapıyoruz. Bu caddede akışı tek yön olarak uygulayacağız. Burası hem yol yenileme anlamında vitrin bir proje olacak, hem de trafik anlamında da etkili bir çalışma olacak. Bu nedenle çalışmaları yerinde sıkı bir şekilde takip ediyoruz” dedi

Bu tür çalışmalarda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerinin altını çizen Cahan, “Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarda bizim en büyük paydaşlarımızdan birisidir. Bundan sonraki çalışmalarda da bu birliktelik ve dokunuşlar ile otopark sorunu ve trafik sorununu birlikte bitireceğiz” ifadesini kullandı.

Ara vermeden devam edecek

Çalışmaların devam edeceğini ileten Cahan şunları da kaydetti: “Fatih Caddesi bizim için başlangıç noktasıdır. Ulu Cami ve Belediye Hizmet Binası etrafında da aynı uygulama olacak. Diğer yandan Zübeyde Hanım Caddesi ve Belediye arası da yenilenecek. Çakaloz Cami Civarı ve Pırlanta Sokak’ta da çalışmalarımız söz konusu olacak.  Sıkıntılı noktaların tamamında bu işlemler sürecek. İlimizde vatandaşlarımız çalışmalar nedeniyle biraz sıkıntı yaşayacak ama çok az bir sabırla beklenilen yollara kavuşacağız”

Kaliteli caddeler

Konu hakkında Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu’da bilgi verdi. Dayıoğlu, “Fatih Caddesi’nde önceliğimiz trafiğin tek şeritten akmasıdır. Caddemizde yapacağımız asfaltlama çalışması ise trafiğin yanında bölgeye kalite katacak. Asfaltlama çalışmalarının ardından kısa süre sonra kaldırım ve ışıklandırma ile ilgili çalışma yapacağız. Çalışmalarımız Fatih Caddesi’nden sonra Sarayaltı Mahallesi’nde, Nuri Şeker Caddesi’nde ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde devam edecek. Hedefimiz taş parke olan ana arterlerin sıcak asfalt ile rahatlatılmasıdır.  Projelerimiz master projelerden birisidir. Bütün kurumlar ile istişarelerimizi yaparak ilimiz geneli trafiğin daha da rahatlayacağına inanıyoruz. Kentimizin trafiği daha akıcı olacak” dedi.

Son Düzenlemeler: 21 Temmuz, 2015
İlgili İçerikler: ​Cahan, "Küçük Mustafa'nın Yanındayız" ​Cahan, ​Cahan, "Çocuklarımızın Sporu Sevmesi Adına Çalışmalar Devam Edecek" ​Cahan, "Kentimizin Sorunları Bitiyor" ​Cahan, "Ramazan Ayında Yine On Binlerle Beraberiz" ​Cahan,"Ortak Akıl ile Sanayi Bölgemiz Daha da Gelişecektir" ​Cahan, "Kent Trafiğine Konfor Katıyoruz" ​Cahan, "E-Uşak Projesiyle Hemşehrilerimizin Yanındayız" ​Cahan, "Kentimizi Gelin Gibi Süslüyoruz" ​Cahan, "Gençlerimize Verdiğimiz Değer Tescillendi"
nurullah cahan fatih caddesi marka şehirler trafik tek yön asfaltlama marka şehir uşak uşak belediyesi