​Cahan,"Mali Disiplini Sağladık ve Bütçemizi Düze Çıkardık"

2-04-2015

Cahan,”Mali Disiplini Sağladık ve Bütçemizi Düze Çıkardık”

Uşak Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Belediye meclisinde faaliyet raporu oylaması öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan,”2014 yılında mali disiplini sağlamak ve büyük projelerin köşe taşlarını oluşturmak için çaba verdik” şeklinde konuştu.

Uşak Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumu gerçekleşti. Oturumda 2014 yılı Uşak Belediyesi faaliyetleri de oylandı. Oylama da kabul yönünde oyların çokluğu ile faaliyet raporu kabul edildi.

Sıkı mali displini

2014 yılı çalışmaları hakkında mecliste bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan öncelikleri mali disiplini sağlamaya verdiklerini kaydetti. Bu konuda başarı sağladıklarını ileten Cahan, “Göreve geldiğimizde belediyemizin borçları ile ilgili sıkıntıların söz konusu olduğunu gördük. Öncelikle maddi anlamda belediyemizi düzlüğe çıkarma gereksinimi hissettik. Bu kapsamda Mart ayında belediyemizi 55 milyon 419 bin TL olan borcunu 2014 Aralık itibari ile 46 milyon 89 bin TL’ye düşürdük. Çalışmalarımızda gösterdiğimiz hassasiyet belediyemizin borçlarının 9 milyon 329 bin TL azalmasına neden oldu” dedi.

Belediye mal varlıklarının da artış sağladığına vurgu yapan Cahan,”Göreve başladığımız ay olan Mart ayında mal varlıklarımız 197 milyon 080 bin TL değerindeydi. Aralık ayı itibariyle 205 milyon 182 bin TL oldu. Bu bağlamda 8 milyon 102 bin TL artış sağladık. Rakamlar bizim mali denetimi sağladığımızı göstermektedir. Vatandaşlarımızın parasını en uygun şekilde kullandık” ifadesini kullandı.

UTAŞ ile kazanımlar arttı

UTAŞ’ın çalışmaları hakkında da bilgi veren Cahan, “Göreve geldiğimizde UTAŞ’ı pasif kullanım yerine aktif olarak kullanacağımızı belirtmiştik. Bu nedenle Belediyemiz UTAŞ’a bazı işletmelerinin devrini gerçekleştirmiştir. Bunun sağlanmasının akabinde belediyemizin karlılığı da artmıştır. Öte yandan UTAŞ ile agreto üretimimizi yeniden yapmış ve beton şantiyemizi kurarak kazanımları daha da arttırdık. Şimdi ilimizde beton fiyatları konusunda dengeleyici olmamız ile beraber vatandaşlarımızın de menfaatlerini koruyan bir yapıya ulaştık. Belediyemizin karlılığı daha da artacak” diyerek UTAŞ’ın güzel çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

Projelerimiz ilerliyor

2015 yılında projelerin hızlanacağını da aktaran Cahan bu konuda tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Cahan şu sözlerle konuşmasına son verdi: “2014 yılında belediyemiz büyük projelerinin can bulması adına yoğun bir tempo ile çalıştı. Bu kapsamda Kent Park Projemizde ilk yıkımı yaptık. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ise ilk kazmanın vurulmasını sağladık. Bu proje 2 yıl sonra bitecek ve kentimize 450 milyon TL yatırım gelmiş olacak. Dokuzsele projesini ise revize ederek köy projesi olmaktan kurtardık. Bunun yanında 2014 de birçok çalışma yapıldı. 2015 yılı da bizim şantiye yılımız olacak yol çalışmalarından büyük projelere kadar her şey daha hızlı bir şekilde ilerleyecek”

İlgili İçerikler: İKİNCİSİ DÜZENLENEN PES TURNUVASI GENÇLERİN BULUŞMA ADRESİ OLDU MERHUMLARIN ANISINA DÜZENLENEN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi UŞAK'TA MUHTARLARA ÖZEL SEMİNER DÜZENLENDİ Fahri Düzenli Nazlı Düzenli MEGA PROJE KENT PARK'TA AĞAÇ DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ Uşak'ta Gaziler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı UŞAK'TA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ UŞAK BELEDİYESİ İLK MAHALLE İFTARINI CUMA PAZARI'NDA DÜZENLEDİ
faaliyet raporu mali bütce cahan