Çanakkale Yolcularından Başkan Cahan'a Kartal Selamı

27-04-2018

Uşak Belediyesi tarafından yürütülen ‘tarihe tanıklık etme, kültürel değerleri yaşatma’ çalışmaları kapsamda Uşak Beşiktaşlılar Derneği Çanakkale’ye uğurlandı.

Uşak’ta birbirinden önemli kültürel projeleri hayata geçiren Uşak Belediyesi tarihi hassasiyetlerin yaşatılması adına düzenlediği turlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Uşak Belediyesi’ne başvuruda bulunan Beşiktaşlılar Derneği’nin talebi bizzat Başkan Nurullah Cahan tarafından kabul gördü. Daha önce de onlarca otobüsle Çanakkale’ye ve tarihi değeri bulunan bölgelere turlar düzenleyen Uşak Belediyesi yaklaşık 150 üyesiyle birlikte Beşiktaşlılar Derneği’ni destan şehrine gönderdi. Binlerce şehidin verildiği ve kutsal değerleri barındıran Çanakkale’nin yakından görülmesi ve o günkü hassasiyetin bugün de hissedilmesi adına dernek üyelerine 2’si büyük 5 otobüs sağlandı.

Alanyalı: Birbirimizin kıymetini iyi bilmek gerekiyor

Derneğin kurucularından İbrahim Alanyalı gezinin birleştirici yönüne işaret ederek, “Benim de dedem Çanakkale’de şehit düşmüş. Biz onların sayesinde bu kadar rahatız ve akşam evimizde huzurluyuz. Bu güne kadar vatanımız için, memleketimiz için toprağa düşen şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu ülke hepimizin ve birbirimizin kıymetini iyi bilmek gerekiyor. Belediye Başkanımıza böyle bir olanak tanıdığı için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

1994’ün Ekim ayında Beşiktaşlılar Derneği’nin Uşak’taki kurucularından olan Hüsamettin Ketboğa ise, “Milli değerlerimizin korunması adına, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu bu günlerde böyle anlamlı bir gezi bizleri duygulandırdı. Ben bu imkânı bizlere tanıyan Sayın Belediye Başkanımıza tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. O topraklarda bu ülkeyi nasıl kazandığımızı, düşmandan nasıl temizlediğimizi gençlerimizle birlikte bir kez daha göreceğiz.” diye konuştu.

Dernek üyesi Soner Gül de destekler nedeniyle teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında manevi değeri yüksek olan Çanakkale gezisine ailelerle birlikte katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Çanakkale’de dualarla geçmişi yad edeceklerini aktardı.

Yavuz: Çanakkale’nin manevi değeri çok yüksek

Sporun dostluk, kardeşlik ve barış demek olduğunu vurgulayan Dernek üyesi Öyküm Yavuz, “Uşak Belediyesi’ne müracaatımız olmuştu. Sağ olsunlar Başkanımız da bizleri kırmayarak isteğimizi yerine getirdi. Çanakkale manevi değeri çok yüksek bir yer. Dedelerimizin zor şartlar altında bu günleri inşa ettiği kutsal bir yer. Ve herkes eşleriyle, çocuklarıyla birlikte oraya giderek o hissiyatı tadacak.” ifadelerini paylaştı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın selamına kartal selamıyla yanıt

Kahramanlığın en güzel örneğinin Çanakkale’de yaşandığını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Danışmanı Yaşar Yayla, “On binlerce şehit verdiğimiz o kıymetli topraklara bugün Beşiktaşlılar Derneği’ni uğurluyoruz. Onların yanlarında olalım ve Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın selamlarını iletelim istedik. Sağ salim giderek, aşıklar diyarına sağ salim dönmelerini diliyor ve orada şehitlerimize bizlerden de dualar iletmelerini istirham ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Çanakkale yolcularına Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın selamlarını ileten Yaşar Yayla hayırlı yolcuklar diledi. Öte yandan dernek üyeleri Başkan Cahan’ı kartal selamıyla selamlayarak teşekkür etti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale teşekkür selam beşiktaşlılar derneği