Çay Kenarı Yeni Görüntüsüne Kavuştu

24-03-2017

Uşak Belediyesi şehir içi yol, kaldırım, asfalt ve çevre düzenlemelerine aralıksız devam ederek Uşak’ı modern bir kent görüntüsüne bürüyor.

Uşak’a yeni yollarını kazandıran ve kentin dört bir yanında yol yapım çalışmalarını sürdüren Uşak Belediyesi, vatandaşlarla ortak aklı inşa ederek Yeni Uşak’ın temellerini atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Çay Kenarı olarak bilinen Şehit Ali Rıza Horasan Caddesi’nde yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde takip etti. Cadde esnafları ve vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Cahan, hemşehrileriyle hasbihal ederek talep ve önerilerini dinledi. Vatandaşlar yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek Başkan Nurullah Cahan’a Uşak’a yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizdeki yolların çözümü konusunda ilgili birimlerimizle 24 saat esasına dayalı çalışmalarımız sürüyor“ dedi. Cahan, “Uşak’ın en eski yerleşim yeri ve ticari merkezi olan halı pazarı olarak bilinen yerdeyiz. Bu mevkide ki  Dokuzsele deremiz çok kötü durumdaydı. DSİ ile ortaklaşa yaptığımız projeyle Dokuzsele deremizin ıslahını gerçekleştirdik. Şimdi deremiz tertemiz hale geldi. Aynı zamanda bu büyük projemizle birlikte dere kenarındaki yollarımızda düzenlemeye gittik. Yolumuzun asfaltlama çalışmalarını yapıyoruz.                           Kaldırımlarımızı ve laleli aydınlatma direklerimizi de bir taraftan yapacağız. Burası artık eski Uşak’ın ticari merkezi olmasından ziyade yeni Uşak’la birlikte yeni bir merkez haline gelecek” ifadesini kullandı.

Geniş ve rahat yollara kavuştuklarına değinen Başkan Cahan, “Modern bir Uşak için gece gündüz çalışıyoruz” sözlerini kullandı. Cahan, ”Bu yolumuz daha önce gidiş geliş olarak kullanılıyordu. Halk otobüslerimizde bu yolu kullanınca aşırı bir sıkışıklık oluyordu. Bizde deremizin diğer tarafında bulunan yolumuzu kamulaştırarak gidiş gelişi dere merkezli bir hale getirdik. Yolumuzun ileri kısmında da güzel bir alan ortaya çıktı. O alanı da park haline getirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Yol, asfaltlama ve diğer işlerin yapımında mecburen toz oluyor ve trafik sıkışıklığı meydana geliyor. Vatandaşlarımız müsamahalı davrandılar ve bizde kısa sürede yolumuzu tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.

Cadde esnaflarından Yaşar Keskin ise, “Bundan bir yıl öncesine kadar halı pazarı tamamen keşmekeş bir görünümde, karanlık ve insanların geçmeye korktuğu bir yerdi. Ama Başkanımızın ve ekibinin gayretli çalışmaları ile son bir ayda yapılan ıslah çalışmaları, laleli aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleriyle gayet nezih ve hoş bir ortama kavuştuk. Başkanımızın emeklerine sağlık, her şey için teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamalardan sonra Başkan Nurullah Cahan personele tatlı ikramında bulundu.

İlgili İçerikler: Sabriye Tunçay Tuncay Gündüz Döndü Akçay YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR Sevim Çayır Süleyman Akçay UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Celal Akçay Ulubey/Avgan Köyünden, Mehmet Akçay
uşak uşak belediyesi nurullah cahan asfalt yol çay kenarı