Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık Tablosu Yeniden Can Buldu

13-11-2017

Uşak Belediyesi tarafından, tam 84 yıl sonra, 1933 yılında kentte çekilen ve Cumhuriyetin kazanılmasında mücadele eden "Türkiye halkını" en iyi şekilde yansıtan o fotoğraf Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırıldı.

Belediye önünde düzenlenen etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra eşi Halime Cahan, kızı Zeynep ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Soğuk havaya rağmen, 9 kişilik oyuncu ekibi ile oluşturulan koreografiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu tablonun inancın, vatan sevgisinin tablosu olduğunu belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "1933 yılında, dönemin belediye başkanının da içerisinde olduğu 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' ibaresini içeren fotoğrafımızı 2017'de halkımızla buluşturmak, o ruhu yeniden şehrimize yaşatalım istedik. Çok güzel bir çalışma ortaya çıktı." dedi.

Fotoğrafın bu memleketin öz değerini yansıttığını, bu değerleri de yaşatmak adına gereken neyse yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Cahan, şöyle konuştu:

"Biz Anadolu'da kendi küllerinden doğan bir Cumhuriyet kurduk. Onca düşmanın karşısında top yekun bir millet olarak 1922'de bağımsızlığımızı ilan ettik. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızdaki tüm gazi ve şehitlerimi minnetle, rahmetle yad ediyorum. Rabbim İnşallah bu devlete, bu vatana, bu millete bir daha düşman postalı nasip etmesin. Vatanımıza kimsenin göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz."

Koreografide yer alan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncusu Hakkı Evin ise, böyle bir tabloda olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Evin, "Hummalı bir çalışma ile hazırlıklarımızı tamamladık. Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Cumhuriyeti bize kazandıran Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve özlemle anıyorum." diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına anlam katan ve bir ilke imza atılan etkinlikte yer alan tiyatro oyuncusu Rukiye Çetin ise, soğuk havaya rağmen düzenlenen etkinliğin oldukça güzel ve coşkulu olduğunu söyledi.

Son Düzenlemeler: 21 Kasým, 2017
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU SINAVA HAZIRLANAN GENÇLER GENÇ KUŞAK İLE MOTİVASYON BULDU CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMA PROGRAMI UŞAK'IN DEĞERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE ENGELLERİ KALDIRAN TURNUVADA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU Özay Özbulduk Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu KALPLER YENİDEN BİR ARADA, GÖNÜL BULUŞMALARI BAŞLADI!
uşak uşak belediyesi nurullah cahan cumhuriyeti biz böyle kazandık tablo heykel