Dayanışma Kupasında İlk Düdük Çaldı

6-04-2018

Uşak Üniversitesi öğrencileri ile Uşak İşitme Engellileri Derneği üyeleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında halı saha turnuvasında buluştu. Engelleri kaldıran projede başlama vuruşunu Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı.

Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ile Uşak İşitme Engellileri Derneği ortaklığında düzenlenen Dayanışma Kupası Başkan Nurullah Cahan’ın vuruşuyla start aldı. Engelli ve engelli olmayan bireylerin aynı takımlarda sahaya çıktığı sosyal sorumluluk projesine UTAŞ Uşakspor da destek verdi.

Huzurpark’taki Uşak Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde ilk düdüğü çalan altı maçlık Dayanışma Kupası'nın birlik ve beraberliği pekiştireceğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak her anlamda sporu yaşayan bir şehir. Pek çok güzel projeye ev sahipliği yapıyoruz. Asıl engel, aradaki mesafedir düşüncesiyle Uşak Belediyesi olarak birlikteliğimizi pekiştirelim ve bu güzel projede öğrencilerimizin, engelli bireylerimizin yanlarında olalım istedik. İnşallah böyle ulvi çalışmalarda her zaman belediye olarak bulunacağız. Takımlarımıza kolaylıklar diliyoruz.” dedi. İkinci ligde mücadele eden UTAŞ Uşakspor’u işaret eden Cahan, proje ile güzel bir birlikteliğin, buluşmanın sağlandığını kaydetti.

Dayanışma Kupası’nın mimarları, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Emre Demir ve Furkan Maden ise, engelleri aşacak bir çalışma yapmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“İşitme engelliler kendi aralarında zaten futbol oynuyorlardı ve bizler de oynuyorduk. Ancak iki kesim beraber hiç maç yapmamıştı. Birleştirici bir projeyle güzel bir turnuvayı hayata geçirdik. Bizlerin yanında oldukları için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sosyal projeler toplumsal bağlarımızı güçlendirecek unsurlardır.” diye konuştu.

Demirayak: Proje bizleri mutlu etti

Uşak İşitme Engellileri Derneği Başkanı Asım Demirayak ise, daha önce böyle bir çalışma yapılmadığını belirterek, “Çok sevindik, çok mutlu olduk. Öğrencilerimizle birlikte nice projelerde böyle güzel paylaşımlara devam etmeyi diliyoruz. Belediye Başkanımıza da destekleri ve teşrifleri nedeniyle çok teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Takımlara destek amacıyla etkinliğe katılan UTAŞ Uşakspor Teknik Direktörü Hakan Şapçı ise oldukça güzel bir buluşmanın olduğuna değinerek Pazar günü oynanacak maç için galibiyet ve sezon sonu için de şampiyonluk sözü verdi. İşitme Engellileri Derneği üyelerini maça davet etti.

Kırmızı, Beyaz, Mavi ve Yeşil olmak üzere dört takımın yer aldığı turnuva üç gün sürecek ve puan sistemiyle kazanan belirlenecek. Ayrıca proje kapsamında takım başına 7’şer kitap toplanarak Uşak Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edilecek. Bu sayede kitap sayısının ve çeşitliliğinin arttırılması hedefleniyor.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki Aleddin Tilki BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan UTAŞ Uşakspor uşak üniversitesi dayanışma kupası engelliler derneği dostluk