"Dere Islahı Projesinde Kamulaştırmalar Tamam"

8-01-2016

Başkan Cahan Yıkımları İnceledi

“Dere Islahı Projesinde Kamulaştırmalar Tamam”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Dokuzsele Deresi Islah Projesi kapsamında çalışmaların olumlu bir şekilde seyir aldığını kaydederken,”Dere üzerinde bulunan binaların kamulaştırmalarını bitirmek üzereyiz” dedi.

Uşak Belediyesi Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin bitirilmesi adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Proje Devlet Hastanesi ve Sorkun köyü tarafından kent merkezine doğru hızlı bir şekilde ilerlerken, şehir merkezinde de ekipler çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda dere üzerinde yer alan binaların kamulaştırmaları sağlanarak yıkımları gerçekleştirildi. Toplam 33 bina da kamulaştırma kararı alınırken, binaların büyük bir kısmı ise yıkıldı. Kalan binaların yıkımı ise 15 gün içinde tamamlanacak

Kenti Güzel Günler Bekliyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan binaların yıkımını yerinde inceledi. Başkan Cahan’a Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli de eşlik etti. Yıkım yapan işçilerle ve bölge esnafıyla tek tek sohbet eden Cahan, projenin gidişatı ve 2016 yılında biteceği konusunda müjde verdi.

Burada bir açıklama yapan Cahan,” Deremiz bittiğinde kentimizin gerdanlığı olacak” dedi. Projenin her aşamasını takip ettiklerini bildiren Cahan, “ Dokuzsele Deremizin üstünde daha önce yapılan binalar vardı. Biz göreve geldiğimizde dere ıslahı projesini revize ederek binaların yıkımıyla ilgili çalışmalara başlamıştık. Şimdi de şehir merkezinde yıkımlar devam ediyor. Yıkımların büyük bir kısmını sağladık. Yıllar önce yapılan bir hatayı bu şekilde telafi ediyoruz. Şehrimizin ortasından geçecek gerdanlığımız bu çalışmalarımızla kısa sürede sona erecek. Ayrıca bölgeye çok yakın olan Kentsel Dönüşüm Projesi de bitince kentimiz modern ve güzel alanlara kavuşacak” ifadesini kullandı.

Esnaf da mutlu

Projeyi bölge esnafı da olumlu olarak değerlendirdi.

Bölge esnafından Fatih Bilgin, “Yapılan çalışmaları olumlu karşılıyoruz. Köhne ve yıkılmaya yüz tutmuş binalardan Belediyemiz sayesinde kurtulduk. Sıkıntı veren binaların yıkılması kentimizin menfaatlerinedir” dedi.

Demirci esnafı İrfan Toker ise, “25 yıldan beri bölgede esnaflık yapıyorum. Burası bizim psikolojimizi bozuyordu. Artık daha güzel bir alana kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 08 Ocak, 2016
İlgili İçerikler: UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI Uşak'ın En Büyük Alt Yapı Projesinde Sıra Son Bağlantıda USEM Projesinde 83 Kursiyer Sertifikalarını Aldı Bisiklet Yolu Projesinde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehirler inceleme dokuzsele deresi ıslah projesi yerinde