Doğa Sever Emekli Albaydan Uşak'a Jest

29-01-2021

Emekli Albay Uşak’a Nefes Oldu

Emekli Albay Ali Avsever, çevreci duruşuyla vatandaşın takdirini kazanan ve yeşil Uşak düşüncesiyle çalışmalarını kesintisiz sürdüren Uşak Belediyesi’ne 500 adet fidan bağışladı.

Aslen Uşaklı olan ve Datça’nın Kızlan Mahallesi’nde yaşayan Emekli Albay Ali Avsever, evinin bahçesinde emek emek yetiştirdiği 500adet çam fidanını Uşak Belediyesi’ne bağışladı.

Uşak Belediyesi tarafından Muğla’dan Uşak’a taşınan çam fidanları, “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında kente kazandırılan park ve bahçelere dikildi.

Doğaya yapılan her yatırımın insana ve geleceğine değer kattığını belirterek evinin bahçesinde yetiştirdiği fidanlardan hediye eden 82 yaşındaki Avsever, doğduğu topraklara ve ülkesine hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

“DEĞERİNİ KAYBEDERKEN DEĞİL, GÜÇLENDİRİRKEN BİLMELİ”

Ali Avsever, “Toprak, su ve hava inanın en değerli hazineleridir. Bu düşünceyle evimin bahçesinde yetiştirdiğim fidanlar aracılığıyla şehrime nefes olmak istedim. Doğamızı korumanın önemini, elimizdeki değerleri kaybettikçe değil, onları güçlendirirken bilmek gerekiyor. Ben Uşak Belediyesi’ne bu konudaki hassasiyeti ve fidanların memleketimde toprakla buluşmasında aracılık yaptığı için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇAKIN’DAN TEŞEKKÜR

Çevre konusunda birçok önemli projeye imza atan ve çevreci duruşuyla göreve geldiği ilk günden bu yana takdir toplayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da Avsever’e teşekkürlerini iletti. Çakın, “Geleceğimizi korumak, bugüne sahip çıkmakla mümkündür. Elimizdeki değerleri en iyi şekilde muhafaza etmek ve üzerine artılar katmak gerekiyor. Bu hassasiyetle, Uşak Belediyesi olarak şehrimizin yeşilinden sokak canlısına kadar, doğanın tüm unsurlarına sahip çıkıyor ve güzelleştirmeyi ilkemiz biliyoruz. Ben değerli büyüğümüz ve kıymetli hemşehrimiz Ali Avsever’e nazik olduğu kadar anlamlı olan bu hediyesi nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: Murat Doğan Cemil Doğan 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan Cemal Doğan YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK Mehmet Akdoğan Cansever Bulut Sami Doğan Yaşar Özdoğan
uşak uşak belediyesi Fidan mehmet çakın bağış ÇEVRECİ