​Dokuzsele Projesi'nde Duvar Desenlerini Halk Belirledi

3-11-2015

Dokuzsele Projesi’nde Duvar Desenlerini Halk Belirledi

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Dokzsele Deresi Islah Projesi’nde duvar desenlerinin Uşak Halkının isteğiyle belirlendiğini söylerken, bundan sonra da kenti aynı şekilde ortak akıl ile yönetmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Uşak Belediyesi’nin Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nde duvarların şekillerinin belirlemeye yönelik başlattığı anket sonuçlandı. Gerek yüz yüze, gerekse Uşak Belediyesi resmi web sitesi olan www.usak.bel.tr adresinden gerçekleşen ankette 4 seçenek ortaya konulurken, vatandaşlar dalgalı desen konusunda hemfikir oldular. Buna göre yüz yüze yapılan görüşmelerde oy kullanan Uşaklıların yüzde 34’ü dalgalı desen yönünde karar verirken, yüzde 28’i bal peteği, yüzde 22’si kayrak deseni ve yüzde 16’sı ise buz deseni yönünde görüş bildirdiler. Uşak Belediyesi resmi web sitesi üzerinden yapılan oylamada ise dalgalı desen yüzde 38 oranında kabul görürken, dalgalı deseni yüzde 36 ile kayrak deseni, yüzde 18 ile bal peteği deseni ve yüzde 6 ile buz deseni takip etti. İki anket şeklinde de oy çokluğunu alan dalgalı desen böylelikle Uşak halkının tercihi oldu.

Vatandaşlarımız ne dediyse o

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin gerdanlığı olacak projede hemşehrilerinin düşünceleriyle projeye katkı sağlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

“Ortak aklı projeye dahil ettik” diyen Cahan, “İlimizde projelerimizin yapımında ve mahallerimizin gereksinimlerinde vatandaşlarımız ve STK’lar ile sürekli işbirliği içinde bulunuyoruz. Bu konuda her fırsatta hemşehrilerimiz ile buluşuyor ve ilimizi birlikte yönetiyoruz. Ortak akıl konusundaki ısrarımızı Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ne de dahil ettik. Islah projemizin duvarlarının deseninin belirlenmesinde kentte yaşayanların fikirlerini almak istedik. Yüz yüze ve resmi web sitesi üzerinden yaptığımız anketlerden dalgalı desen fikri ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın düşüncesi bizim başımızın tacıdır. Bu nedenle bu deseni projemize dahil edeceğiz”  dedi.

Ortak akıl ile yönetime devam

Uşak’ta birlikte yönetim adına görüşmelerin farklı yöntemlerle de olsa devam edeceğini de belirten Cahan, “Bu sayede kentimizin yaklaşımlarını ve beğenilerini kentin yönetimine aktif olarak katacağız” diye konuştu. Cahan, “Tek başımıza karar alıp, ‘Biz yaptık, oldu’ demektense birlikte yönetmek ve hemşehrilerimizin fikirlerinin projelerimizde olması çok önemlidir. Bu nedenle bundan sonra da bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Halkımızın beğenilerini projelerimize dahil etmekle birlikte, halkımızın beklentilerini de projelendireceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ TOGG UŞAK HALKIYLA BULUŞTU Belediye Den. Özel Halk Otobüsü Elekt. Ücret Top. Araç Takip Sis. Kur. ve İşlet. İşi İhale İlanı UŞAK BELEDİYESİ HALK EKMEK FIRININDA KULLANILMAK ÜZERE ELEKTRİKLİ YÜK TAŞIMA ARACI ALIMI DOĞRUDAN TE HALK EKMEK FIRININDA KULLANILMAK ÜZERE EKMEK POŞETİ ALIMI 1 ADET 24.000 BTU/H DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA ALIMI İŞİ UŞAK BELEDİYESİ 23 NİSAN COŞKUSUNU HALKIN AYAĞINA GÖTÜRDÜ Koronavirüs önlemleri Başkanla halkın arasına giremedi BÜTÇE İÇİ İŞLETMESİ HALK EKMEK FIRINI SATIŞ BÜFELERİNDE KULLANILMAK ÜZERE EKMEK POŞETİ ALIMI MUHTARLAR HALKIN SESİ OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir dokuzsele deresi ıslah projesi anket ortak akıl