​Dörtyol Mevkisine Yeni Bir Üst Geçit Yapılacak

14-09-2015

Dörtyol Mevkisine Yeni Bir Üst Geçit Yapılacak

Uşak Belediyesi trafiğin yoğun olduğu noktalarda yayaların  karşıdan karşıya daha kolay geçebilmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Dörtyol mevkisinde yer alan Şehit Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşağı bitiminde yapılacak yeni üst geçit öğrencilerin, ailelerinin ve vatandaşların geçişi için büyük kolaylık sağlayacak.

Uşak Belediyesi kentte ölüm noktaları olarak tabir edilen bölgelerde yayaların can güvenliği için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Halil Kaya Gedik Bulvarı bölgesinde eğitim hayatlarını devam ettiren öğrencilerin işlek olan caddeden daha kolay geçmesi için üst geçit çalışmalarına başlayan Belediye, Dörtyol mevkisinde de büyük eksiklik hissedilen bir üst geçidin çalışmasına başlıyor. Şehit Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşağı’nın bitiminde yapılacak üst geçidin projelendirme aşamasında sona yaklaşılırken, kısa süre sonra ihale aşamasına geçilecek. Üst geçidin bitmesiyle birlikte bölgedeki Gazi Mustafa Kemal İlk Okulu öğrencileri ve vatandaşlar karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçebilecekler.

Can güvenliği herşeyden önemli

“İlimizde vatandaşlarımızın trafikte daha rahat ve güvenli olmaları için projelerimiz sürüyor” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, yayalar için tehlikeli noktalarda üst geçit çalışmalarına devam ettikleri hatırlattı. Kırdinli, “İlimiz trafiğinin yoğun olarak aktığı noktalarda yaşayan vatandaşlarımız için karşıdan karşıya geçişlerde sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Hemşehrilerimiz istedikleri yerlere gidebilmeleri için canlarını tehlikeye atabiliyorlar. Belediyemiz böyle noktalarda tehlikeli durumlara son vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığımız tespitlerin yanında vatandaşlarımızın da taleplerini dikkate alarak üst geçit çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun ilkini geçtiğimiz aylarda Halil Kaya Gedik Bulvarı’nda başlatmıştık. Yapımı devam eden üst geçidimizin akabinde şimdi de Dörtyol mevkisinde yeni bir üst geçit çalışmasına başladık. Geçidimiz son derece modern olmakla beraber, görüntü olarak da beğeni kazanacak. Her şeyden önemlisi İzmir Ankara karayolu gibi trafiğin işlek olduğu bir bölgede öğrencilerimiz, ailelerimiz ve vatandaşlarımız kolayca karşıya geçebilecekler” dedi.

Çalışmanın projesini yakın bir zamanda bitirerek ihaleye çıkacaklarını kaydeden Kırdinli, “Beklenilenin üstünde bir üst geçidi kente armağan edeceğiz” diye konuştu.

Ortak akıl ile çalışmalar sürüyor

Uşaklıların can güvenliğini her şeyden üstte tuttuklarını da bildiren Kırdinli sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Belediyemiz Uşak’ın daha yaşanabilir ve marka bir şehir olması için çaba vermekle birlikte ortak akıl mekanizmasını da işletmektedir. Her fırsatta hemşehrileriyle birlikte olan yönetimimiz kentin eksikliklerini ve sorunlarını birlikte çözmektedir. Önceliklerimiz arasında ise can güvenliğini tehlikeye atacak noktalar yer almaktadır. Bundan sonra da bu tür noktaları tespit ederek vatandaşlarımızın beklentilerine yanıt vereceğiz”.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Mustafa Akkaş BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR Mustafa Sarı KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Mustafa Mert Yıldırım UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Ulubey/Çardak Köyünden, Mustafa Uğurlar
uşak belediyesi ergün kırdinli marka şehir dörtyol üstgeçit güvenlik