​Engellerin Kalktığı Bir Kent Olduk

10-05-2016

Engellerin Kalktığı Bir Kent Olduk

Belediyeden Engelli Akülü Araçlar İçin Şarj Noktası

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yaşayan engellilerin hayatlarını her anlamda kolaylaştırdıklarını söyledi. Cahan, “Bu kapsamda yaptığımız projelere engelli akülü arabaları için şarj noktası da eklendi” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler Belediye Hizmet Binası önünden Atatürk Anıtı önüne kadar yapılan engelli korteji ile başladı. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için yapılan korteje Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, belediye meclis üyeleri, engelli dernekleri ve projeye katkı veren Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri Nazlı Demirci ve Andaç Kayadelen katıldı. Kortejin ardından akülü engelli arabası kullanan engelliler için şarj noktası açılışı gerçekleştirildi.

Birlikte sıkıntıları aşıyoruz

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Engellerin kalmadığı, sıkıntıların sona erdiği bir Uşak için çalışıyoruz” dedi. Sıkıntıları engelli haklarını koruyan derneklerle ortak akılla çözdüklerine dikkat çeken Cahan, “Bugün Engelliler Haftası nedeniyle güzel bir kortej yaptık. Engelli derneklerimizle sürekli birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu birlik sayesinde engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını ortak akıl ile aşmaktayız. Belediyemiz yol yapım çalışmalarından yaptığımız tüm projelere kadar engellilerin rahat olmasını gözeten bir yapıda çalışmalarını yapmaktadır. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba veriyoruz. Engellilerimizin taleplerini de en uygun şekilde değerlendiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de engellilerimizin hayatlarına olumlu etki edecek projelerimiz var. Bu projeleri de engelli haklarını koruyan derneklerimizle birlikte yapacağız” dedi.

Şarj sorunu bitti

Sıkıntıların bitirilmesi adına yaptıkları istişarelerde engelli akülü araba kullananların şarjlarının bittiği yönünde bilgi aldıklarını aktaran Cahan, sıkıntıya hemen çözüm bulduklarını dile getirdi. Cahan şunları söyledi: “Kentimizde akülü engelli arabası kullanan engelli kardeşlerimiz var. Doğal olarak araçlarını aktif olarak kullanmaları hasebiyle şarjları bitebiliyor. Bu durumda mağdur kalabiliyorlar. Biz bu duruma çözüm bulmak adına kentimizin en işlek caddesi olan İsmetpaşa Caddesi üzerinde şarj dolum noktasını yaptık. Artık akülü engelli arabası olanlar şarj korkusu yaşamayacak”

Belediyemiz yanımızda

Uşak Belediyesi ile sorunlarını paylaştıklarını ve çözüm bulduklarını ifade eden Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, “Belediyemizin bizlerin yanında olmasından dolayı çok mutluyuz. Biz engellerin kalkması adına her yıl talep ve isteklerimizi hükümetimiz nezdinde iletiyoruz. Yerelde de sıkıntılarımızı Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a ve belediye yönetimine anlatıyoruz. Sağolsunlar bizleri hiçbir konuda kırmayarak sorunlarımız için çalışma yapıyorlar. Bu nedenle belediyemize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Program daha sonra Huzur Park içinde yapılan engeli pikniğiyle devam ederken, engelliler piknikte gönüllerince eğlendiler.

Son Düzenlemeler: 25 Mays, 2016
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor
uşak belediyesi nurullah cahan kortej salih küçük engelliler haftası engelli sorunları akü şarj noktası