​Evleri Yanan Vatandaşlara Belediye Eli

25-12-2015

Evleri Yanan Vatandaşlara Belediye Eli

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, evleri yanan vatandaşların yaralarının sarılması için çalışma yaptıklarını belirtirken,”Dar zamanlarında hemşehrilerimizin yaralarını sarmak bizler için önemlidir” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinde örnek çalışmalar yapmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlara yapılan desteklerden, kadınlara yapılan desteklere, engelliler ile ilgili projelerden yaşlılara kolaylık sağlayan projelere kadar farklı konularda başarıyla çalışan Belediye, şimdi de evleri yanan vatandaşlara destek oluyor. Çeşitli nedenlerle yangınlarda mağdur olan vatandaşların evlerini ziyaret eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaptığı nakdi yardımlarla evleri yanan Uşaklıların nefes almasına katkı sağlıyor. Bugüne kadar 9 vatandaşa yangından sonra destek sağlandı.

Evleri yananların da yanındayız

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kurumumuz kimsesizlerin kimsesi olma yolunda çalışmalara önem vermektedir” dedi. Dar gelirli vatandaşlarla ilgili projelerin öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Cahan, “Belediyemiz sosyal konulara parmak basarak vatandaşlarımızın yanında olmaktadır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düşüncesini kendimize ilke edinirken,kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz yardımlar hususunda hakkını veren bir yapıda çalışmalarını sürdürmektedir. İlimizde her yaş grubundan herkese farklı projelerle hitap eden kurumumuz, son olarak evleri yanan vatandaşlarımızın da yanında yer almaktadır. Biz bu duruma düşen hemşehrilerimizin acılarını bir nebze olsun dindirmek için çaba vermekteyiz. Ekiplerimiz yaşanan yangın vakalarının akabinde olay yerine giderek ihtiyaçlarına göre nakdi yardım için hemen çalışmalarına başlamaktadır” diye konuştu.

Mağdur olan Uşaklıların uygulamadan memnun olduklarını vurgulayan Cahan, “Bize yapılan dua en büyük kazancımızdır” dedi.

Kurumsal çalışma

Bundan sonra sosyal sorumluluklarını bilen projelere devam edeceklerini açıklayan Cahan şunları kaydetti: “Görevde olduğumuz süre içinde ilimizde dar gelirli vatandaşlarımız için kurumsal bir çalışma yaptık. Bu nedenle sosyal yardım yönetmeliği ve USRİUM gibi projelerimizi hayata geçirdik. Projelerimizde mahallelerimizin demografik yapıları ve dar gelirli vatandaşlarımızın durumları masaya yatırılmakla birlikte adaletli bir şekilde yardımların yapılmasını sağladık. Bu şekilde çalışarak yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz”.

İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehirler destek yangın ev yangını belediye eli