GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI SERTİFİKALARINI ALDI

30-05-2019

Uşak Belediyesi bünyesinde 5 ile 15 yaş aralığındaki çocuklara eğitim vererek geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Robotik Kodlama ve Zekâ Atölyesi, 6 aylık eğitimini tamamlayan Turhan Akçay İlköğretim Okulu öğrencilerine, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner sertifikalarını takdim etti.

Uşak Belediyesi’nin hizmete açarak her yaştan vatandaşının yararlanmasını sağladığı Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, bünyesinde bulundurduğu Robotik Kodlama ve Zekâ Gelişim Atölyesi’yle geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. 6 aydır devam eden eğitimlerde yer alan Turhan Akçay İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’in de katılım sağladığı sertifika töreninde belgelerini teslim aldı. Törende miniklerle sohbet eden Başkan Yardımcısı Ceylaner, çocuklarla yakından ilgilenerek onların aldığı eğitimler hakkında bilgi aldı.

Atölyede günlük programlarını planlamayı ve legolardan robot yapmayı öğrendiklerini dile getiren Turhan Akçay İlköğretim Okulu öğrencileri, aynı zamanda zekâ oyunları oynayarak matematiksel zekâlarının da geliştiğini söyledi. İleride bilim insanı olmak istediklerini aktaran minikler burada kendilerini geliştirme imkânı veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve atölye hocası Melek Aslan’a teşekkür ettiler.

Bu Atölyelerde Öğrencilerin Bilişsel Zekâsı Gelişiyor

Törende konuşan Turhan Akçay İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Burak Yavaş, yaklaşık 6 aydır ikinci sınıf öğrencileriyle birlikte temel robotik kodlama hakkında eğitim yapıldığını, öğrencilere geleceği tasarlamaları için kodlamanın öğretildiğini aktardı. Burada aldıkları eğitimle öğrencilerin bilişsel zekâlarında gözle görünür bir değişim olduğunu ve olayları yorumlama yeteneklerinin geliştiğini belirten Yavaş, kendilerine bu eğitim fırsatını sunan Başkan Çakın’a, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman’a ve atölye öğretmeni Melek Aslan’a teşekkürlerini sundu.

Hedef: Geleceğin Mühendislerini Yetiştirmek

Robotik Kodlama ve Zeka Gelişim Atölyesi öğretmeni Melek Aslan da, haftada yaklaşık 200 çocuğa kodlama, yazılım, günlük hayatlarını planlamaları için çeşitli eğitimler verdiklerini dile getirerek, daha çok çocuğa ulaşarak geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini belirtti. Melek Aslan, merkezi aktif bir şekilde kullanmalarına imkân veren Başkan Mehmet Çakın’a ve sertifika törenine katılarak kendilerini onurlandıran Başkan Yardımcısı Ceylaner’e teşekkürlerini iletti.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili İçerikler: UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR UŞAK BELEDİYESİ KÜÇÜKLER İÇME SUYU ARITMA TESİSİ AVRUPALI MİSAFİRLERDEN TAM NOT ALDI UŞAK HALKININ ALDIĞI HİZMET BİTLİS'Lİ ÇOCUKLARA IŞIK OLDU SABAH GAZETESİ YAZARLARI UŞAK'A HAYRAN KALDI UŞAK BELEDİYESİ ENGELLİ GENCİN GELECEĞİNE IŞIK OLDU UŞAK BELEDİYESİ GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR Başkan Cahan Minik Bilim İnsanlarını Yalnız Bırakmadı Banaz Derbent Köyünden Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Murat Metin Geleceğin Ses Sanatçıları Uşak'ta Yetişiyor KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNE 6 ADET KALDIRIM PANOSU ALINMASI
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI SERTİFİKALARINI ALDI