GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI SERTİFİKALARINI ALDI

30-05-2019

Uşak Belediyesi bünyesinde 5 ile 15 yaş aralığındaki çocuklara eğitim vererek geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Robotik Kodlama ve Zekâ Atölyesi, 6 aylık eğitimini tamamlayan Turhan Akçay İlköğretim Okulu öğrencilerine, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner sertifikalarını takdim etti.

Uşak Belediyesi’nin hizmete açarak her yaştan vatandaşının yararlanmasını sağladığı Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, bünyesinde bulundurduğu Robotik Kodlama ve Zekâ Gelişim Atölyesi’yle geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. 6 aydır devam eden eğitimlerde yer alan Turhan Akçay İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’in de katılım sağladığı sertifika töreninde belgelerini teslim aldı. Törende miniklerle sohbet eden Başkan Yardımcısı Ceylaner, çocuklarla yakından ilgilenerek onların aldığı eğitimler hakkında bilgi aldı.

Atölyede günlük programlarını planlamayı ve legolardan robot yapmayı öğrendiklerini dile getiren Turhan Akçay İlköğretim Okulu öğrencileri, aynı zamanda zekâ oyunları oynayarak matematiksel zekâlarının da geliştiğini söyledi. İleride bilim insanı olmak istediklerini aktaran minikler burada kendilerini geliştirme imkânı veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve atölye hocası Melek Aslan’a teşekkür ettiler.

Bu Atölyelerde Öğrencilerin Bilişsel Zekâsı Gelişiyor

Törende konuşan Turhan Akçay İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Burak Yavaş, yaklaşık 6 aydır ikinci sınıf öğrencileriyle birlikte temel robotik kodlama hakkında eğitim yapıldığını, öğrencilere geleceği tasarlamaları için kodlamanın öğretildiğini aktardı. Burada aldıkları eğitimle öğrencilerin bilişsel zekâlarında gözle görünür bir değişim olduğunu ve olayları yorumlama yeteneklerinin geliştiğini belirten Yavaş, kendilerine bu eğitim fırsatını sunan Başkan Çakın’a, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman’a ve atölye öğretmeni Melek Aslan’a teşekkürlerini sundu.

Hedef: Geleceğin Mühendislerini Yetiştirmek

Robotik Kodlama ve Zeka Gelişim Atölyesi öğretmeni Melek Aslan da, haftada yaklaşık 200 çocuğa kodlama, yazılım, günlük hayatlarını planlamaları için çeşitli eğitimler verdiklerini dile getirerek, daha çok çocuğa ulaşarak geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini belirtti. Melek Aslan, merkezi aktif bir şekilde kullanmalarına imkân veren Başkan Mehmet Çakın’a ve sertifika törenine katılarak kendilerini onurlandıran Başkan Yardımcısı Ceylaner’e teşekkürlerini iletti.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili İçerikler: DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ZENGİN DONATILARIYLA TAM NOT ALDI Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI ŞEKEREVLERİ KAPALI PAZAR YERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI ENGELLERİ KALDIRAN TURNUVADA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI KENTE NEFES ALDIRACAK PROJE ÇOK YAKINDA HAYATA GEÇECEK GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ TEKNOPARK'A ÇIKARMA YAPTI YAZ OKULUNDA İLK ZİL ÇALDI UŞAK'TA ÇOCUK OYUN GRUBUNA ÇİRKİN SALDIRI
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI SERTİFİKALARINI ALDI